RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italiener siktet for drap og drapsforsøk

Foto: Politiet
Sist oppdatert:
En 47 år gammel mann er siktet for forsettlig drap og drapsforsøk etter knivslagsmålet på Etterstad lørdag kveld. Mannen er etterlyst og politiet går ut med bilde av ham.

 Politiet har funnet kvinneklær de tror mannen hadde på seg da drapet skjedde.

En 40 år gammel mann døde av skadene han ble påført, mens en mann i 30-årene ligger svært alvorlig skadd på sykehus. Tilstanden er stabil, ifølge politiet.

Drapsmannen var trolig kledd i kvinneklær: en lys, langhåret parykk og en leopardmønstret jakke, i forbindelse med drapet. Dette er blitt funnet i terrenget ved Alnaelva. Politiet vil derfor gjerne ha kontakt med folk som har sett en person med slike klær, enten før eller etter drapet.

– Den siktede er etterlyst nasjonalt og internasjonalt, og vi har vært i kontakt med italiensk politi, opplyser politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt.

IFØRT KVINNEKLÆR: Gjerningsmannen skal ifølge politiet hatt på seg parykk og kvinneklær som på bildet da han løp fra stedet. Foto: Politiet


Hørte rop om hjelp
Hendelsen skal ha funnet sted innendørs i trappeoppgangen i bygget der den drepte og den skadde bodde.

– Åstedet bærer preg av at de har blitt angrepet. Dette har trolig skjedd i forbindelse med at de har kommet hjem fra reise. Begge var påført omfattende skader, sier politiinspektøren.

Hun opplyser at skadene var påført med et «redskap», men ønsket ikke å utdype dette. Tidligere har politiet uttalt at det skal ha blitt brukt kniv eller et stikk- eller huggvåpen.

Det var naboer som hørte bråk og rop om hjelp, som varslet politiet klokken 22.49.

Relasjon
Den drepte er en 40 år gammel mann fra Oslo som var bosatt på adressen. Mannen som ligger hardt skadd på sykehus, hadde et forhold til den drepte 40-åringen. Begge er norske statsborgere.

Politiet opplyser at det tidligere har vært en relasjon mellom den siktede og mannen som ligger hardt skadd.

Den siktede skal ha bodd og jobbet i Oslo. Ingen av de involverte er kjenninger av politiet.

Politiet ønsker ikke gå ut med mer informasjon om skadene de to er påført. Heller ikke hva som kan være motivet ønsker politiet å si noe om.

– Slik det framstår nå virker ikke dette som et angrep på tilfeldige offer, sier Metlid.

Politiet på stedet der to personer ble knivstukket lørdag kveld. Foto: Maria Schiller Tønnessen/Nettavisen


Ber om tips
Politiet har søkt etter gjerningsmannen i løpet av natten og søndag formiddag, uten resultat.

– Når vi nå går ut med denne informasjonen er det med håp om at vi skal få pågrepet den antatte gjerningspersonen, sier Metlid.

– I tillegg til opplysninger om denne personen, er vi ute etter opplysninger fra stedet. All informasjon og vitneobservasjoner er av interesse, legger hun til.

En tipstelefon er opprettet hos Oslo-politiet med nummer 22669600.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere