*Nettavisen* Nyheter.

Italiensk by satt under administrasjon

Roma (NTB-AFP): Den italienske regjeringen har oppløst byrådet i Reggio Calabria og satt den søritalienske byen under administrasjon for å hindre mafiaen i å ta kontrollen.

Åtte personer, inkludert sju antatte medlemmer av Fontana-klanen i 'Ndrangheta-mafiaen og sjefen for et lokalt avfallsfirma, Leonia, er pågrepet.

Ifølge innenriksminister Annamaria Cancellieri er det første gang regjeringen setter en italiensk regionshovedstad under administrasjon. Tiltaket ble vedtatt på et regjeringsmøte under ledelse av statsminister Mario Monti natt til onsdag.

- Dette er en forebyggende handling, ikke en straff. Det er en smertefull beslutning som er tatt til byens beste, sier Cancellieri og legger til at bakgrunnen er mistanke om nære forbindelser mellom politikerne og mafiaen.

Tre embetsmenn fra regjeringen skal styre byen i de kommende 18 månedene, mens borgermesteren og 30 byrådsmedlemmer har fått sparken.

'Ndrangheta har ifølge eksperter tatt kontrollen over den sicilianske Cosa Nostra-mafiaen og blitt verdens største kriminelle organisasjon, skriver BBC. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.