RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Italiensk politi fant 3.500 falske pavevelsignelser


LURT: Mange katolske pilegrimer kan ha blitt lurt til å kjøpe falske velsignelser fra pave Frans. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
LURT: Mange katolske pilegrimer kan ha blitt lurt til å kjøpe falske velsignelser fra pave Frans. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB scanpix
Italiensk politi har beslaglagt 3.500 falske pergamenter med pavelige velsignelser som de mistenker skulle selges til pilegrimer i Roma.

Beslaget ble gjort i en suvenirbutikk nær Vatikanet, og eieren av butikken er nå tiltalt for å ha laget og solgt varekopier.

Politiet skriver i en uttalelse at pergamentene var trykket på engelsk, italiensk, portugisisk og spansk, og de inneholdt velsignelser og bilder av pave Frans. Den samlede verdien av de 3.500 falske velsignelsene er vurdert til snaut 700.000 kroner.

Vatikanets organisasjon for veldedighet selger selv autentiske pergamenter med pavelige velsignelser. Overskuddet fra salget går til forskjellige prosjekter for å hjelpe fattige i Roma.

I fjor besluttet Vatikanet at all produksjon av slike pergamenter skal skje internt, slik at man er sikret at hele overskuddet går til veldedighet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere