RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

iTunes gir ingenting i Apple-kassa

Apples nettbutikk iTunes går så det griner, og selger mer musikk enn noen kunne drømt om. Men selskapet tjener ikke et øre.

Apple-sjef Steve Jobs fortalte på en konferanse nylig at selskapet knapt har tjent penger på musikkbutikken iTunes siden den åpnet i april i år, til tross for godt salg.

Størsteparten av pengene har gått rett til de som eier rettighetene til musikken, det vil si opphavsmennene og platebransjen, mens noe går til kredittkortselskapene som står for transasksjonene. Til tross for at det knapt koster noe å lagre musikken elektronisk, blir småpenger igjen til forhandleren. Disse pengene er i stor grad gått til utvikling og drift av nettbutikken, spesielt til programvaren.

- Mesteparten av pengene går til plateselskapene. Vi vil trolig gå i balanse eller få et lite overskudd, men dette er langt fra noen pengemaskin, sa Jobs på konferansen.

Jobs har liten tro på selskaper som kun vil tilby musikk til nedlasting over internett, som Napster. Han mener inntektene må komme fra andre steder, som blant annet musikkspilleren iPod i deres tilfelle, skriver The Register.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere