*Nettavisen* Nyheter.

Ivan krasjet med to trailere

Foto: Lars Antonsen (an.no)

- Jeg hadde englevakt, griseflaks og hele pakken.

Ivan Kristian Brochs Kleven takker høyere makter for at han kom fra ulykken på E6 i åpningen av Løkthaugen tunnel onsdag morgen, skriver an.no.

- Å si at jeg hadde englevakt er bare forbokstaven, sa en ikke rent lite skjelven sjåfør etter å ha kollidert med to vogntog, hvert på ca. 50 tonn på vei til jobben.

Prøvde
Kleven bor på Kvarv i Sørfold og var på tur sørover til Straumen der han jobber da han kom inn mot tunnelåpningen.

Han lå bak to vogntog og forteller at ytterligere ett vogntog sto nærmest parkert for å vente på de andre, ifølge an.no.

- Jeg kom bakerst på vei sørover og hadde ikke sjanse da de to vogntogene begynte å bremse. Jeg la meg i motsatt kjørefelt og prøvde å smette mellom, men det var forgjeves. Det endte i fronten på et vogntog fra Estland, sier Brochs Kleven som ikke vil uttale seg om hvem som hadde skyld i ulykken.

Smerter
- Det håper jeg politiet finner ut av, sier sjåføren som kom fra det med nakkesmerter og en liten skade på et øye.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lars Antonsen

- Legene sier ingen indre organer er skadet og ingen bein brukket, sier Ivan Kristian Brochs Kleven som senere samme dag ble utskrevet fra Nordlandssykehuset etter en sjekk.

To smell
Etter at han krasjet med vogntoget, ble bilen hans slengt bakover og til siden og ble truffet av ett av de andre vogntogene som var på vei sørover langs E6.

- Det er voldsomme krefter i sving. Et vogntog er robuste saker og man er sjanseløs i en liten personbil, sier sjåføren.

Politioverbetjent Wiggo Øvergård beskriver hendelsesforløpet slik:

En postbil ligger først på tur sørover med et annet vogntog etter seg. Så kommer personbilen sist. Da postbilen kom mot tunnelåpningen begynner han å bremse for møtende trafikk.

Personbilen, som ligger bakerst, klarer ikke å stoppe og legger bilen ut for å gå klar av vogntogene.

Han ender i front eller delvis i fronten på det estiske vogntoget på tur nordover og blir slengt tilbake og truffet av neste vogntog, sier Øvergård som ikke vil spekulere i hvem som har skylda her.

Totalsmadret
Øvergård tror ikke noen av kjøretøyene kan ha hatt veldig høy fart.

- Da ville bilen vært totalsmadret, sier politimannen som sier at Ivan har vært veldig heldig:

- Vårherre har nok hatt ei hand over ham.

Les flere saker i an.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.