*Nettavisen* Nyheter.

Ivar tok strømmen fra minst 30.000 i Midt-Norge

Trondheim/Oslo (NTB-Steinar Schjetne): Minst 30.000 husstander i Midt-Norge mistet strømmen da ekstremværet Ivar raste inn over kystfylkene torsdag ettermiddag. Og det er bare starten, ifølge NVE.

- Det er dette vi har fått rapportert så langt, men vi vet allerede nå at det er flere som er i ferd med å miste strømmen, sier talsmann Kjetil Hillestad i Norges Vassdrags - og Energidirektorat (NVE) til NTB i 18-tiden torsdag.

- Vi opererer med minstetall så langt. Det er altfor tidlig å si hvor stort skadepotensialet dette ekstremværet har, fordi det egentlig ikke har truffet skikkelig ennå, sier han.

Verst har det gått ut over Sør-Trøndelag så langt, der minst 20.000 abonnenter er strømløse. De deler skjebne med 7.200 abonnenter i Nord-Trøndelag og 3.000 abonnenter i Møre og Romsdal. Kraftmaster har blåst over ende enkelte steder, mens trær har falt over høyspentkablene andre steder, ifølge NVE.

I begge fylker gikk politiet ut med innstendige oppfordringer til befolkningen om å holde seg innendørs og om å sikre løse gjenstander. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.