RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Iverksetter tiltak etter Snorre-gransking

Sist oppdatert:
Statoil iverksetter tiltak etter å ha avsluttet granskingen av den ukontrollerte brønnsituasjonen på Snorre A-plattformen
I en melding opplyser Statoil om at man har avsluttet granskingen av den ukontrollerte brønnsituasjonen på Snorre A-plattformen i Nordsjøen 28. november 2004.

I granskingsrapporten blir det konkludert med at de bakenforliggende årsakene til hendelsen var utilstrekkelig planlegging og forståelse for risiko, samt manglende etterlevelse av styrende dokumentasjon. Potensialet i hendelsen lå i gassvolumene som lekket ut og som kunne blitt antent.

Den direkte årsaken til gasslekkasjen var at det oppstod en sugeeffekt hvor gass ble trukket inn i brønnen fra reservoaret da et ekstra foringsrør ble trukket ut. Gassen strømmet videre ut via en slitasjeskade i et utenforliggende foringsrør og ut i formasjonen til havbunnen, heter det i meldingen fra Statoil.

– Vi treffer nå de nødvendige tiltak for å styrke og følge opp brønn- og boreaktiviteten i Snorre. Vi skal sikre tilstrekkelig oppmerksomhet mot styrende dokumentasjon og beste praksis i bore- og brønnoperasjonene, skriver konserndirektør for Undersøkelse og produksjon Norge, Terje Overvik, i meldingen.

Etter hendelsen iverksatte Statoil umiddelbare tiltak for å stabilisere brønnen og opprette tilstrekkelige barrierer. I tillegg er det gjennomført aktiviteter for å dokumentere sikker forankring av plattformen. Undersøkelser av bunnrammen foregår fortsatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere