J-Lo-mote kan skade deg

Foto: (Scanpix)

Ekspertene frykter at de populære buksene med lav buksekant som blant annet brukes av forbilder som Jennifer Lopez og Britney Spears, kan være skadelige.

18.08.03 10:26

Diskusjonen om hvor mye hud tenåringer viser har gått i media en stund. Men nå viser det seg at tettsittende bukser med lav buksekant også kan skade dem som bruker dem fysisk. Leger advarer mot at de populære buksene kan gi nerveskader, skriver Mozon.

Skader viktig nerve
Lederen ved Center for Neuromuscular Disease på University of Maryland, Carol Koski, sier til Times of India at hun har møtt pasienter som ble nummen og kjente “prikking” rundt hoftene.

Pasientene som meldte fra om disse problemene var noe overvektige og hadde brukt trange bukser i flere måneder. Skadene skyldes at buksene legger press på en viktig nerve.

Permanente skader
Skadene kan følge Koski oppfattes som svært ubehagelige.

- Det kan føre til en ”nålestikk”-følelse, sier hun i følge Times of India.

Koski opplyser at skadene som oppstår hos eldre mennesker kan bli permanent, men hos yngre mennesker vil de vanligvis helbrede seg dersom man går i løse klær i et par måneder. Dersom man likevel ønsker å bruke tettsittende bukser anbefaler hun at man velger bukser med høy buksekant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.