RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til Hardangerbrua

Foto: Hardangerbrua.no
Byggingen av Hardangerbrua skal starte i 2008, og være fullført i 2011. Det går frem av regjeringens forslag, som ble behandlet i statsråd fredag.

Hardangerbru-prosjektet er kostnadsberegnet til 2040 millioner kroner. I sitt forslag legger regjeringen vekt på at prosjektet skal finansieres hovedsaklig med bompenger og lokale tilskudd. I tillegg kommer opptil 180 millioner kroner i statlige midler.

Hvis forslaget fra regjeringen går gjennom i Stortinget, vil arbeiidet med å bygge broen starte vinteren eller våren 2008, med sikte på at Hardangerbrua skal åpne for trafikk i 2011.

- Vi er svært glade for at regjeringen endelig legger fram stortingsproposisjonen om Hardangerbrua. Vi regner med at den påtroppende regjeringen vil følge opp saken og at den blir behandlet av Stortinget i løpet av høsten, sier en fornøyd fungerende fylkesordfører, Tom-Christer Nilsen, i en pressemelding.

Lengst i Norge
«Hardangerbrua blir den lengste hengebroen i Norge, med et hovedspenn på 1310 meter og en samlet lengde på 1380 meter», heter det i pressemeldingen fra regjeringen.

Regjeringen har i sin innstilling lagt vekt på at broen mellom Ulvik og Ullensvang vil gi et bedre lokalt samband i Indre Hardanger, og bedre volkår for regional trafikk mellom Odda og Voss og mellom Bergen og Hardanger og vidare mot Øvre Hallingdal.

I tillegg trekker regjeringen også frem at Hardangerbrua vil føre til fergefritt vegsamband mellom Bergen og Osl, og fra Sogn og Fjordane til Rogaland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere