RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: MICHAEL REYNOLDS (EPA)

Ja til helsereform med knapp margin

Sist oppdatert:
USAs omstridte helsereform har passert ett viktig hinder på veien til å bli en realitet.

USAs president Barack Obama kan notere seg for en viktig innenrikspolitisk seier etter at Representantenes hus sa ja til den omstridte helsereformen. Dermed er ett viktig hinder passert på veien mot å sikre amerikanere flest en helseforsikring.

Men det var med knapp margin at forslaget ble vedtatt i Representantenes hus lørdag, melder USA Today og nyhetsbyrået Associated Press (AP). 220 stemte for og 215 mot.

Det neste slaget står i Senatet, og der er det ventet et enda jevnere løp.

Leder for Representantenes hus, Demokratenes Nancy Pelosi, sammenlignet lovforslaget med trygdereformen i 1935 og Medicare 30 år senere. President Obama selv kom med en uttalelse om at han ser fram til å kunne skrive under på loven før året er omme.

Republikaneren John Dingell (83) fra Michigan er mannen som har fremmet lovforslaget om en helseforsikring for alle i Kongressen siden 1955.

- Den gir en dekning for 96 prosent av amerikanerne. Den gir alle, uavhengig av helse og inntekt, den ro i sinnet du får av å vite at du har tilgang til godt helsestell til en rimelig pris når du trenger det, uttalte han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere