*Nettavisen* Nyheter.

Ja til røykeforbud i hus og heim

Oslo (NTB): Over 80 prosent av de voksne mener det bør bli forbudt å røyke inne der det er barn i nærheten. Nesten 90 prosent vil ha røykeforbud i bilen.

Det viser en undersøkelse Helsedirektoratet har fått utført av Opinion Perduco etter en kampanje om barn og passiv røyking.

- Det er mange barn som utsettes for passiv røyking, enten hjemme eller hos andre. Å gjøre hjemmet, og selvsagt bilen røykfri er den beste måten å beskytte barna mot tobakksrøyk på. Foreldre er også rollemodeller, og det aller beste både for barna og dem selv, er selvsagt å slutte, sier Anne Hafstad, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet.

83 prosent svarer at de er helt eller delvis enig i at det bør bli et forbud mot røyking i nærheten av barn inne. 70 prosent støtter et forbud mot bruk av røyk og snus sammen med barn for ansatte i skoler og barnehager.

Helse- og omsorgsdepartementet har foreslått endringer i tobakksskadeloven, og et av forslagene er en bestemmelse om at barn skal ha rett til et røykfritt miljø. Men brudd på bestemmelsen skal ikke føre til straff, og det skal heller ikke føres tilsyn med den. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.