Gå til sidens hovedinnhold

Ja til Vestly-plass, men hvor?

Østensjø BU vil hedre Anne-Cath. Vestly, men hvor hun skal få en plass oppkalt etter seg er de ikke enige om ennå.

ØSTENSJØ: I september behandlet endelig Østensjø bydelsutvalg (BU) forslaget om å øke andelen kvinnenavn på veier og plasser i bydelen.

Initiativet kommer fra Østensjø Rødt, som i våres blant annet foreslo at Anne-Cath. Vestly burde få plassen mellom Bøler bibliotek og samfunnshus oppkalt etter seg.

Rekker ikke jubileet

BU er enige om at stemmerettsjubileet for kvinner er en fin anledning til å øke andelen kvinnenavn på veier og plasser i bydelen, men de rekker neppe å realisere dette i 2013.

Østensjø Rødt hadde 35 forslag til kvinnenavn og steder de kan få satt opp skiltet sitt.

BU har nå landet på at de vil hedre Anne-Cath. Vestly, og de har vedtatt en målsetning om å finne tre andre kvinner det er naturlig å hedre på steder/veier disse har tilknytning til.

BU vil imidlertid ikke avgjøre saken før på sitt møte i april neste år. I forkant av dette vil de be bydelens innbyggere komme med innspill i saken.

Bydelen vil også ta kontakt med Vestlys familie for å få tillatelse til å hedre henne.

LES OGSÅ: Vestly-dagen ga besøksrekord

Uenige om sted

Østensjø Rødt lanserte plassen ved Bøler bibliotek som et naturlig sted å hedre Vestly. Da BU behandlet saken ble det imidlertid diskusjon om dette var det rette stedet.

– Jeg vet at hun var flittig på biblioteket, men vi må ikke gjøre noe overilt. Jeg synes ikke plassen er verdig nok, og er redd for at det da blir det hun får. Finnes det alternativer med mer verdighet? Hvis vi bruker litt tid er kanskje Oslo kommune villig til å gi henne en plass, sa Erland Bakke (H).

Andre mente biblioteket var det rette stedet.

– Vestly passer godt der, ved biblioteket sitt. Kanskje kan vi benytte muligheten til å ruste opp denne plassen, så vi slår to fluer i en smekk, sa Hanne Eldby (SV).

– Det er naturlig å velge en plass hun har tilhørighet til, og det har hun her, poengterte Pål Einar Røch (Ap).

FLERE SAKER FRA DITTOSLO:

Nå blir det varmt badevann hele året

Slik gikk Cathrine i svindelfella

Falsk hjemmehjelp lurer seg inn hos eldre

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren