RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja til vindkraftverk i Finnmark

Kvalsund (NTB): NVE har gitt tillatelse til bygging av et vindkraftverk i Kvalsund kommune i Finnmark. To andre søknader i fylket er avslått, begrunnet med virkningene for reindrift og naturmangfold.

Det er selskapet Aurora Vindkraft som har fått konsesjon til å bygge og drive Fálesrá??a vindkraftverk, opplyser Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Utbyggingen vil virke inn på beiteområder, kalvingsområder, luftingsområder og trekkleder for rein, men etter NVEs vurdering er fordelene større enn ulempene. Den årlige kraftproduksjonen blir inntil 560 gigawattimer (GWh), noe som tilsvarer forbruket til rundt 25.000 husstander.

Samme selskap har fått avslag på søknaden om å bygge og drive Kvalsund vindkraftverk. Samlet er virkningene på reindrift og naturmangfold så store at de veier tyngre enn fordelene, mener NVE.

Direktoratet har også avslått søknaden fra selskapet SAE Vind om å bygge Hammerfest vindkraftverk på grunn av virkningene det ville hatt på reinbeitedistrikt 20, som regnes som ett av de mest pressede her i landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere