RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja, vi elsker den amerikanske stilen!

(Getty Images)
Den amerikanske looken er hot akkurat nå. Slik får du stilen.

(SIDE2): Flere av de amerikanske designerne har latt seg inspirere av den amerikanske ånden. Resultatet er herlige kolleksjoner med sterke bånd til den amerikanske arbeiderklasselooken. Snekkerbuksa, sixpence lua og olaskjorta er aktuelle trendplagg denne sesongen – mikset med feminine detaljer og stoffer.

Se bildekarusell med den amerikanske looken nederst i saken!

Spesielt Ralph Lauren og Marc by Marc Jacobs' vårkolleksjoner har et sterkt amerikanisert uttrykk. Ralph Laurent har tidligere uttalt at han mener finanskrisen har ført til at man får større fokus på den amerikanske idealismen, og moten er uten tvil inspirert av nettopp dette.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

Dongeri
De fleste har sikkert fått med seg dongeritrenden. Nå skal du ha dongeri fra topp til tå, og både olashortsen og snekkerbusken er tilbake i motebildet for fullt.

Ralph Laurens vårkolleksjon inneholdt både sixpence lua, og bukseseler, en maskulin stil som både passer til kvinner og menn.

Kontraster gjør seg gjeldende denne sesongen. Man blander det romantiske med det røffe – blant annet er høye hæler til oversized dongeribukser både sexy og edgy. Side2 liker også hvordan man mikser romantiske chiffonskjorter med det røffe dongeristoffet.

Felles for de fleste dongeribuksene er at de skal være slitte. Dette gjelder både for den vanlige jeansen, snekkerbuksa og olashortsen. Også skoene skal være i dongeristoff, og da er det spesielt wedgehæl varianten som er i vinden.

Ruter og striper
I år skal du også gå med ruter, og striper. Både Marc by Marc Jacobs og Ralph Laurens vårkolleksjoner hadde stripene og rutene i fokus.

Moten gjelder for både jentene og guttene. Skjorter, jakker og kjoler er å finne i rutemønsteret. Også rutete dresser er aktuelt – en stil vi assosierer med Moods of Norway stilen.

Sixpence og brunt belte
Hatten er et must-have denne sesongen, og kjører du «All American»-style er sixpence lua perfekt.

For å holde dongeribuksa på plass er et brunt skinnbelte riktig akkurat nå. Det skal gjerne være litt slitt, og beltespennen skal verken være for liten eller for stor.

Rødt
Den sterke fargen står sentralt i den amerikanskinspirerte moten. Spesielt ser vi den i rutemønsteret, men også plagg i sterk signalrød er trendy akkurat nå.

Blander du disse plaggene med blå nyanser, og ruter ser det både fantastisk og livlig ut. En helt klar motpol til den sarte pastellmoten som også er hett denne sesongen.

Stramt
Seilmoten kommer tilbake år etter år, og den blå og hvite stripemoten har lenge vært i motebildet. Stramme dresser i blått er trendy på jentene, det samme er igjen-kneppede olaskjorter med dressjakker over.

Collegejakke
Den velkjente collegejakken som vi kjenner fra typiske amerikanske high school filmer er virkelig hett blant den yngre generasjonen i år. Både gutta og jentene kan bære denne moten, og i en overgangsfase i sent vinter og tidlig vår er denne jakken perfekt for det norske klimaet.

SE BILDER HER:

3027

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere