RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ja visst baker hele Norge!

ANERKJENNELSE: Anita Velle, Helene Rui og Mari Mushom bruker store deler av fritiden sin på å bake, og setter veldig pris å bli lagt merke til for jobben de gjør.
ANERKJENNELSE: Anita Velle, Helene Rui og Mari Mushom bruker store deler av fritiden sin på å bake, og setter veldig pris å bli lagt merke til for jobben de gjør. Foto: Privat
Sist oppdatert:
Anita, Helene og Mari har baking som sin største lidenskap, og har alle er blitt lagt merke til av TV3.

Helene Rui (25), Anita Velle (19) og Mari Mushom (17) er alle bakeentusiaster og har alle vært i kontaktet med TV3 i forkant av programmet "Hele Norge baker", men av ulike grunner fikk vi ikke se dem på TV-skjermen denne våren. To av dem er aktuelle kandidater til sesong to.

For Helene og Anita har interessen for mat og baking vært der stort sett hele livet, men for Mari ble bakingen en slags redning da hun utviklet anoreksi for noen år siden.

- Det høres kanskje litt rart ut, og i starten bakte jeg til familie og venner uten å spise selv, men ettersom årene har gått err jeg bare blitt friskere og friskere, og det har all tiden på kjøkkenet vært en stor del av, sier Mari Mushom.

Smigret

Alle de tre jentene ble kontaktet av TV3, da de skulle i gang med auditionrunder. Mari gjorde en god figur, men på grunn av alderen ble hun bedt om å prøve seg igjen ved neste anledning. Helene fikk også gode tilbakemeldinger, og ble satt opp som første reserve om noen skulle trekke seg.

- Jeg står på en liste over aktuelle kandidater til neste sesong, så det skal bli veldig spennende å se om jeg får være med denne gangen, forteller Helene, som først ble tipset av samboeren sin til å melde seg på.

Helene har mange baller i lufta, og jobber både som hudpleier, sykepleier og på Vinmonopolet. Også er hun veldig, veldig glad i å bake da.

- Det hadde selvsagt vært en drøm å skulle leve av dette, og startet noe eget. Enn så lenge er det bare en hobby, men det hadde selvfølgelig vært noe å ta det ett skritt videre, sier hun.

Også Mari har en drøm om å skulle gjøre hobbyen til levebrødet sitt, og det er først og fremst forretningsdelenn ved å starte en café som tiltaler henne.

Ett steg videre

Av de tre jentene er det kun Anita som har bakingen som et yrke. Hun jobber som konditorlærling ved Edgars Bakeri i Mandal. Hun starter på jobb klokka seks på morgenen, og lager alt fra ostekaker til vannbakkels.

- På jobb gjør jeg utrolig mye variert, men det går en del i å pynte kaker, noe jeg syns er helt topp. Jeg blir stadig flinkere på å tegne og dekorere med sjokolade.

Hun ble lagt merke til på grunn av bloggen sin og fikk forespørsel om å komme på audition, men fordi programmet er for hobbybakere, måtte hun avslå.

Hyppige bestillinger

De tre jentene lager kaker både til venner og familie, og tar i mot bestillinger på ulike merkedager fra fjern og nær. Anita tok også i mot bestillinger, før hun fikk jobb.

Det blir selvfølgelig mye prøvesmaking for at resultatet skal bli perfekt. Både før og etter verkethar vært i ovnen, må skjeen frem.

- Jeg trener da, for å si det sånn. Det blir mye frosting og kakedeig, ler Helene.

Et av Helenes siste oppdrag var å lage noen cupcakes til barneavdelingen ved Drammen sykehus.

- Det var stor stas å få det oppdraget. De fleste på sykehuset vet at jeg baker en del, og de har jo blitt litt bortskjemte etter noen år med meg som kollega.

Smak kommer først

De lager både tradisjonelle kaker og ulike cupcakes, og de forteller at Manuela Kjeilen, som står bak Passionforbaking.com er til stor inspirasjon.

- Jeg møtte henne en gang på en matfestival, og hun er et forbilde når det kommer til baking. Jeg finner mye inspirasjon på bloggen hennes, men også andre nettsider, forteller Mari.

Også Helene følger med på Manuela, og har i tillegg sett det som er av bakeprogrammer på TV. Hun synes fort det kan bli litt for mye jåleri, fremfor å fokusere på smak.

- Det kan fort bli litt rosa, og for mye fokus på pynt og dekor, fremfor smak. For meg er det aller viktigst at det skal smake godt.

Mari er helt enig, og er opptatt av at smak og utseendet skal henge sammen.

- Folk skal kunne skjønne hva de spiser og hva som er inni kaka eller i en cupcake ved å se på den, og ikke bli overrasket når de tar en bit.

Alle de tre bakeentusiastene blogger om lidenskapen sin, og Helene blogger Caprifol.blogg.no, Mari på Mushom.blogg.no og Anita på Born2bake.blogg.no

FORSEGGJORT: Ikke bare ser det flott ut, de smaker like godt, lover de alle tre. De har alle blitt bitt av cupcake-basillen, men lager også kaker og ulike desserter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere