(YEYE): Det er spillskaperene hos Double Fine som står bak spillet Brutal Legend, der man spiller karakteren som har stemmen og likhetstrekkene til Jack Black.

Double Fine er et selvstendig spillselskap startet av Tim Schafer i 2000. Psychonauts er det eneste spillet Double Fine har laget så langt, men det var likevel ett av de mest kritikerroste spillene i 2005.

Historien
Brutal Legend plasserer deg i støvlene til «metal hue» Eddie Riggs (Jack Black). Han jobber som roadie for et metal band. Like før en konsert skal han stemme gitaren. Han blir utsatt for et uhell som får han til å blø på beltespennen sin, noe som vekker den til live (!) og den teleporterer ham til Tung Metal tiden - en nordisk-inspirert fantasyverden der demoner bruker mennesker som slaver.


Ingen helt uten heltinne
Vår helt får seg en flamme underveis ved navn Ophelia og de starter en revolusjon sammen mot demonene og General Lionwhyte’s glam rock armé.

Gjennomgående i spillet opplever man popkulturelle referanser, humor, overdimensjonerte økser og nakkemuskler, og selvfølgelig demoner.
Navnet til Jack Blacks karakter er i seg selv en referanse: Eddie Riggs kommer fra navnet «Eddie the Head» som er maskoten til Iron Maiden, og er tegnet av Derek Riggs. Og som om ikke Jack Black var nok har de også fått med andre celebre stemmer:

-Lemmy - vokalist i Motörhead
-Rob Halford – vokalist i Judas Priest
-Ronnie James Dio fra blant annet Black Sabbath og Dio

Det er foreløpig ikke satt noen releasedato for spillet ennå.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her