RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

JackUp-bølgen når Aker Kværner

Sist oppdatert:
Den voldsomme interessen for å bestille oppjekkbare rigger blant annet fra norske riggselskaper, har nå nådd Aker Kværner i form av en rstørre ordre på nytt boreutstyr
Aker Kværner melder nå at de har mottatt ordre på boreutstyr til nye oppjekkbare rigger for 370 millioner kroner.

Det er danske Maersk Contractors som nå vil utstyre sine borerigger med boreutstyr fra Aker Kværner. Maersk vil ha Aker-utstyr alle sine fire riggnybygg som er i ordre ved Keppel FELS-verftet i Singapore.

Det er Aker Kværner MH, tidligere Maritime Hydraulics som skal stå for leveransene av borepakkene som vil inkludere boregulv, derrick, BOP og kontrollsystemer til de fire identiske riggene.

De oppjekkbare riggene til Maersk er rettet mot den avanserte delen av markedet og vil være de høyest spesifiserte riggen i sitt marked levert til nå.

- Dette er en gjennombruddsordre mot Maersk Contraktors-flåte, og bekrefter Aker Kværner MHs posisjon i den øvre enden av boremarkedet., sier president Roald Amundsen i Aker Kværner MH i en kommentar.

Oppstart for ordrene er umiddelbart og den første riggen skal leveres fra verftet i juni neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere