RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaget bombemann på flyplass

(FMG)
Sist oppdatert:
Mannen flyktet da sikkerhetskontrollen oppdaget sprengstoff på pcen hans.

Deler av flyplassen i München ble sperret av etter at det ble slått terroralarm på flyplassen onsdag ettermiddag ved 15.35-tiden.

Ved 18.30 tiden var mannen ennå ikke funnet av de flere hundre politimennene som leter på flyplassen.

Sperringene opphevet - mannen på frifot
Klokken 18.42 ble sperringen av terminal 2 opphevet, og reisende kunne igjen benytte terminalen som normalt, opplyser Flughafen München på sine hjemmesider.

Avsperringen av terminal 2 rammet rundt 100 flygninger til og fra flyplassen.

Men ifølge Wissen.de har politiet foreløpig ikke funnet mannen.

Flyktet fra politiet
Det startet da en laptop testet positivt for sprengstoff i sikkerhetskontrollen. Da politiet skulle beslaglegge pcen og pågripe eieren, røsket han med seg både pc og øvrige eiendeler, og flyktet fra politiet, skriver Stern.

Ifølge en politibetjent avisen har snakket med tok mannen seg inn på området bak sikkerhetskontrollen, noe som førte til at politiet sperret av hele Terminal II. Denne terminalen betjenter blant annet fly som skal til og fra land innenfor Schengen-området.

På denne terminalen må ikke passasjerene gjennom noen passkontroll, men bare en sikkerhetssluse.

Flyplassen stoppet all boarding av fly. Passasjerer som allerede hadde kommet ombord i flyene sine, måtte forlate dem. Mer enn et dusin fly har foreløpig ikke fått starte, opplyser flyplassen.

Kan reagere på andre stoffer
Mellom 800 og 1000 politifolk ble satt inn i jakten på mannen. Politiet har en beskrivelse å gå etter, men vet ikke noe om personens nasjonalitet eller hvor han skulle fly til.

Ifølge en politibetjent kan detektoren i sikkerhetskontrollen også reagere på andre stoffer, som for eksempel parfyme, og man jobber ut fra en teori om at mannen kan ha tenkt at han må forte seg å komme seg til flyet sitt, og derfor stakk av fra kontrollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere