RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jaget voldsmenn med pizzaspade

Mens blodet fosset fra hodet, løp voldsofferet etter overfallsmennene med en pizzaspade.

(iOslo.no) Det var en lørdagskveld i september 2006 at 21-åringen ante fred og ingen fare da han besøkte en pizzarestaurant i Oslo sentrum. På vei ut av restauranten ble han plutselig slått ned bakfra med et balltre. Flere overfallsmenn gjøv løs med både balltre og jernstenger på 21-åringen, som falt på bakken og forsøkte å beskytte hodet.

33 sting
Da overfallet var overstått, gikk offeret tilbake til restauranten der han klarte å få med seg en pizzaspade. Mens han ropte «hvorfor slo dere meg?» løp han etter sine overfallsmenn og truet dem med spaden. Samtidig silte blodet fra flere sår i hodet og ansiktet.

De klarte imidlertid å slå i stykker pizzaspaden, før de la på flukt. 21-åringen ble liggende på bakken og blø til ambulansen kom til stedet. Da han ble fraktet til legevakten var han hardt skadd og måtte sy til sammen 33 sting.

Angrepet var trolig motivert av en pågående konflikt mellom offerets yngre bror og en bror av den ene overfallsmannen. To menn på 19 og 21 år ble anmeldt for den grove volden, og få dager etter troppet fedrene deres opp på døren til offerets far og ba om at anmeldelsen måtte trekkes.

Ville droppe saken
Men da faren ba politiet droppe saken, var de ikke villige til det og en tiltale ble snart tatt ut.

Ingen av mennene erkjente straffskyld for volden i Oslo tingrett og hevdet de ikke var på stedet da 21-åringen ble brutalt slått ned. Retten trodde dem ikke og dømte dem til ubetinget fengsel i seks og åtte måneder.

«Retten mener at det må telle i skjerpende retning at volden er utøvet av flere i fellesskap, og at volden har karakter av mishandling. Gjerningsmennene brukte slagvåpen, og det er tilfeldig at ikke offeret ble påført langt mer alvorlige skader.» heter det i dommen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere