*Nettavisen* Nyheter.

Jagland: - Korrupsjon truer europeisk demokrati

Strasbourg (NTB): Korrupsjon er den største trusselen mot demokratiet i Europa i dag, mener Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland.

Korrupsjonen undergraver samfunnsborgernes tillit til rettsstatens prinsipper, sa han i en tale til Europarådets parlamentarikerforsamling i Strasbourg tirsdag. Han oppfordret de europeiske landene til å beskytte menneskerettigheter, solidaritet og demokrati.

- Korrupsjon er den største enkelttrusselen mot demokratiet i Europa i dag, og stadig flere mennesker på vårt kontinent mister troen på rettsstaten. Europarådet må handle, og handle nå, framholdt den tidligere norske statsministeren.

Han foreslo at Europarådet tar opp kampen på fire områder. De enkelte lands regjeringer må få hjelp til å gjennomføre juridiske reformer, samtidig som beskyttelsen av ytringsfriheten og mediene styrkes. Intoleranse og hatpropaganda må bekjempes. Demokratiene i Europa må også fremme mangfold og beskytte mindretallsgrupper, sa Jagland.

- I sentrum av denne øvelsen må arbeidet vårt knyttet til romfolket ligge. Diskrimineringen av romfolket, den største minoriteten i verdensdelen, er en skam for oss alle, sa Jagland til parlamentarikerforsamlingen, som består av representanter fra de 47 medlemslandenes nasjonalforsamlinger.

Europarådet står nå ved en korsvei, mener generalsekretæren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag