Gå til sidens hovedinnhold

- Jagland bar meg til bålet

Sylvia Brustad langer ut mot sin tidligere sjef.

Tidligere Ap-statsråd Sylvia Brustad mener det er dypt urettferdig at de søndagsåpne matbutikkene, på under 100 kvadratmeter, ble døpt «Brustadbua» i 1997.

Det kommer fram i boka «I partiets tjeneste», skrevet av journalist Stein Aabø.

Brustad, som på den tiden var barne- og familieminister, sier at hun følte seg sviktet av daværende statsminister Thorbjørn Jagland, da hun alene måtte forsvare «Brustadbua», skriver NRK.

Hun sier at de nye reglene for søndagsåpne butikker ble utformet etter hardt press fra LO, og hun mener det ville vært mer rettferdig og kalt butikkene for «Jaglandbua» eller «Hågensenbua». «Brustadbua» ble kritisert og latterliggjort.

- Det var som å bli båret til bålet og forlatt, sier hun i boka, og viser til at Både Thorbjørn Jagland, LO-sjef Yngve Hågensen og leder i Handel og Kontor Sture Arntzen, bare stakk av da det ble ubehagelig.

- Angrer på Røkke-angrep
I boka snakker Brustad også om konflikten med Kjell Inge Røkke, og sier at hun angrer på at hun gikk så hardt ut mot Røkke, skriver Aftenposten.

- Akkurat nå er jeg så forbannet, sa hun på en pressekonferanse om den betente Aker-striden i 200, en uttalelse som senere ble karikert av Røkke.

«Hadde hun visst det hun senere fikk vite, ville hun ikke gått ut på den måten. Nå hadde hun satt seg selv og regjeringen i en vanskelig situasjon, uten å kunne forklare dette offentlig», står det i boka.

Brustad retter også hard kritikk mot embetsverket, som hun gir skylden for å ha bidratt med dårlige råd i saken.

Kommentarer til denne saken