RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagland: Det må renses opp i ukrainsk politikk

Oslo (NTB): Generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland, håper at utviklingen i Ukraina nå også betyr en opprenskning i landets politikk.

Jagland sier i en kommentar til NRK at nesten hele det ukrainske parlamentet har bestått av oligarker. Oligarki betyr en styreform der den politiske makten er samlet hos en liten gruppe mennesker. Jagland understreker at en opprenskning derfor er nødvendig.

- Hele parlamentet har stort sett bestått av disse oligarkene. De sitter der fordi de har hatt en overdreven immunitet, og de gikk inn i parlamentet for ikke å bli straffeforfulgt, sier Jagland, som understreker at det er en uholdbar situasjon.

- Dette har jeg påpekt gang på gang, og jeg har forsøkt å få gjennom en lovendring i regelverket for å få fjernet denne overdrevne immuniteten, sier han.

- I Europarådet vil vi nå diskutere hvilken assistanse vi kan gi til den nye lovgivende forsamlingen, og hvordan vi kan bidra til at landet får en ny lovgiving og valgreformer, sier Jagland i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere