*Nettavisen* Nyheter.

Jagland får tysk motstander

Brussel (NTB-Anne Marte Vestbakke): Thorbjørn Jagland har sterk støtte blant Europarådets medlemsland, men tar ikke noe for gitt når parlamentarikerne i rådet skal avgjøre gjenvalget som generalsekretær.

21.02.14 19:17

Desidert flest stemmer, sier Jagland ble resultatet da Europarådets ministerkomité fredag stemte over kandidatene til generalsekretær.

Franske Jean-Claude Mignon falt ut, men tyske Sabine Leutheusser-Schnarrenberger står igjen som motkandidat etter at Europarådets 47 medlemsland har sagt sitt i den hemmelige avstemningen. Nå er det parlamentarikerforsamlingen som avgjør, og det er noe helt annet, sier Jagland.

- Det er utrolig vanskelig å bli valgt i en parlamentarikerforsamling når det er en kandidat fra EUs største land, sier han og tar ingen ting for gitt.

- Nå blir det veldig uforutsigbart og ulike agendaer og interesser som spiller inn. Men jeg har passert den første terskelen med støtte fra et stort antall regjeringer, sier han til NTB.

40 av Europarådets 47 land skal fredag ha gitt sin støtte til fem nye år for Jagland som generalsekretær, melder VG. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.