RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagland glad for europeiske domstolsreformer

Brighton (NTB): Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland sier seg glad for reformene Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg nå skal innføre. Han mener imidlertid at det gjenstår mye arbeid på området.

Reformforslagene var oppe til behandling på en alleuropeisk konferanse i Brighton i Sør-England torsdag. Jagland sa på konferansen at reformene styrker domstolens rolle og autoritet, går det fram av en pressemelding fra Europarådet

Nå må rådets 47 medlemsland trappe opp arbeidet med å sette den europeiske menneskerettskonvensjonen på nasjonalt nivå, fortsatte generalsekretæren. Landene må sørge for at de reagerer raskt og effektivt på domstolens avgjørelser, sa Jagland.

- Effektiv beskyttelse av menneskerettighetene begynner på hjemmeplan. Det har aldri vært hensikten at domstolen i Strasbourg skulle overta ansvaret som ligger hos de nasjonale domstolene, fastslo han.

Jagland påpekte også at Europarådets medlemsland frivillig har valgt å rette seg etter en internasjonal juridisk kontrollmekanisme. De tok dette valget fordi de mener at en slik mekanisme bidrar til å garantere for demokrati, fred og frihet i Europa, sa han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere