RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KAN BLI FREDSMEGLER: Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland regner med at han om kort tid kan få i oppdrag å megle mellom partene i Ukraina.
KAN BLI FREDSMEGLER: Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland regner med at han om kort tid kan få i oppdrag å megle mellom partene i Ukraina. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Jagland kan bli megler i Ukraina

Sist oppdatert:
Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland regner med at han om kort tid kan få i oppdrag å megle mellom partene i Ukraina.

Det bekreftet Jagland overfor VG fredag kveld. Målet er å legge til rette for nye forhandlinger mellom regjeringen og opposisjonen.

- Etter EUs utenriksministermøte i kveld har vi sagt oss villige til å bidra i en politisk dialog for å få stoppet blodbadet i Kiev, sa Jagland til avisa.

Han forteller at Europarådet har hatt et omfattende arbeid i Ukraina de siste to årene.

- Vi kjenner derfor Ukraina og partene svært godt, og vi vil på svært kort varsel kunne gå inn og legge til rette for at den politiske dialogen mellom regjeringen og opposisjonen blir tatt opp igjen, og at det kommer på plass en rask våpenhvile, sier Jagland.

Han mener at både den ukrainske regjeringen og opposisjonen har et ansvar for situasjonen i landet.

- Det er åpenbart at verken regjeringen eller opposisjonen kan ha sett hvilken katastrofe de styrte mot. Da parlamentet mislyktes med å få prosessen med ny konstitusjon i gang på mandag, brøt det sammen. Det som nå skjer, er et regulært blodbad som begge parter må stoppe, sier generalsekretæren.

Ifølge Jagland bør EU og Russland i fellesskap bidra til en løsning på krisen i Ukraina. (NTB)

Les også:
– Stor sjanse for å få stoppet volden i Ukraina

Jagland møtte Janukovitsj i Sotsji


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere