RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jagland møtte Janukovitsj i Sotsji

Sist oppdatert:
Sotsji/Oslo (NTB-Andreas Bondevik og Kjell A. Nilsen): Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland møtte både Ukrainas president Viktor Janukovitsj og Russlands Vladimir Putin i Sotsji fredag.

Møtet med Janukovitsj varte i over en time, og Janukovitsj var opptatt av å gjennomgå hele situasjonen, opplyser Jagland, som påpeker at Europarådet er den eneste europeiske organisasjonen Ukraina har juridiske forpliktelser overfor.

Den ukrainske presidenten ville imidlertid ikke entydig forplikte seg til å delta i et panel sammen med opposisjonen og Europarådet. Panelet er foreslått av Europarådet og skal ha som oppgave å overvåke etterforskningen av volden på Uavhengighetsplassen.

Dermed trekker trolig denne etterforskningen ut. Opposisjonen anser den som politisk viktig. Europarådet har utnevnt sin representant, og opposisjonen ga torsdag Jagland navnet på sin representant.

Jagland møtte også Russlands president Vladimir Putin i Sotsji. Putin gjentok at Russland ikke blander seg inn i ukrainske forhold og understreket ellers at Russland respekterer forpliktelsene landet har påtatt seg som medlem av Europarådet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere