RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jahre Viking seiler igjen

Sist oppdatert:
Verdens største tankskip, Jahre Viking tilhørende Fred. Olsen-selskapet First Olsen Tankers, skal være sluttet på en reise til USA
ULCC'en Jahre Viking som er bygget i 1976 er nå en av få gjenværende giganter i tankmarkedet etter et rush av opphuggingssalg det siste året. Skipet på 564.000 tonn, skal ifølge TradeWinds være sluttet av ExxonMobil med olje fra den Arabiske Gulf til SUA.

Det vil gi inntekter de neste tre månedene for skipet. Raten skal ligge på worldscale 50, som gir en dagrate på omkring 30.000 dollar pr. dag. Skipet skal laste 27. september.

Det er den tredje spotreisen for skipet i år. First Olsen eies på 50/50-basis av de børsnoterte selskapene Bonheur og Ganger Rolf.

Jahre Viking skal inn til spesialgjennomgang i desember neste år, og ifølge TradeWinds er det ventet at skipet da blir tatt ut av markedet. Fred. Olsen-gruppen sikter mot en konvertering til offshorearbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere