RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakt via internett

Foto: Bjørn Harry Schønhaug/Scanpix
Snart kan jegere fra hele verden bli med på jakt i Texas - via internett. Foreløpig må du klare deg med å skyte på blink, men planene er å starte skikkelig jakt på levende dyr.

John Underwood, som står bak nettsiden www.live-shot.com , forteller ifølge Reuters at han fikk ideen da han så en annen nettside med live web-kamera som tok bilder av dyrelivet i naturen.

- Plutselig sa en kamerat: Den som hadde hatt et gevær nå. Og dermed var ideen født, sier Underwood.

Fjernstyrt
Underwood har investert i en plattform med oppstilling av en rifle og et kamera, som kan fjernstyres via internett. Jaktterrenget er hans store ranch sørvest i Texas.

I en testfase tilbyr nettsiden deg å skyte på blink med en rifle, kaliber 22. Men planen er å skifte ut målskivene med levende rådyr, villsvin og antiloper, skriver Jyllands-Posten.

På nettsidene heter det at en slik jaktform fort kan bli populær for handicappede jegere og andre som har lyst til å prøve, men ikke har råd til å reise på jakttur til fjerne og eksotiske jaktmarker.

Underwood ansetter folk som sitter ved kameraet og kan overstyre det hvis riflen skulle sikte på noe som ikke skal skytes. Samtidig skal de ansatte svare på spørsmål, hjelpe til hvis det er problemer, og på sikt avlive skadeskutte dyr. Vedkommende skal også, etterhvert, ta seg av utstopping av hodet på dyrene og sørge for at jegeren får det, samt kjøttet, tilsendt i posten.

Rancheier Underwood tilbyr også jegere over hele verden å komme på «ekte» jakt på ranchen - selvsagt mot betaling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere