RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakten på Morten Berre

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Når Morten Berre scorer vinner Vålerenga. Så også mot Brann i går. Spissen scoret begge Vålerengas mål og var mannen alle ville snakke med etter kampen.

Morten Berre er ikke sur. Han liker bare ikke å snakke om seg selv.

- Jeg er ikke så glad i å være i media. Har bare ikke behov for det. Det er nok andre fotballspillere som er mer glad i publisitet enn meg,

Morten Berre har satt seg på en stol, men det vil ikke si at han slapper av. Han smiler, men er anspent. Et intervju som ikke dreier seg om fotball, er langt i fra det den relativt nybakte pappaen fra Refstad, drømmer om å bruke ettermiddagen til.

I FOKUS: Morten Berre var en ettertraktet mann blant mediene etter kampen mot Brann. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)
I FOKUS: Morten Berre var en ettertraktet mann blant mediene etter kampen mot Brann. (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

Mitt hjerte banker for...
Helst skulle nok Morten vært i England, og sett favorittlaget Manchester United spille kamp. For det er noe han aldri har fått somlet seg til å gjøre.

- Jeg var og så Crystal Palace mot Aston Villa, med Freddy for noen år siden. Det var liksom ikke helt det store, sier han og smiler.

Om ikke i Manchester United, så har Morten fått prøve seg i flere klubber gjennom årene. Han har spilt eliteseriefotball for Skeid, Haugesund og Viking. Og har hatt et kort proffopphold i den tyske klubben St.Pauli. Nå banker hans 31 år gamle fotballhjerte for Vålerenga.

- Det var ikke det at jeg ikke trivdes i de andre klubbene, men fikk et bra tilbud i Vålerenga, og da valgte jeg det. Det er mange grunner til at jeg trives i Vålerenga. Jeg liker å bo i Oslo, fordi det skjer mye her. Dessuten har vi sportslig suksess, og god stemning i laget, sier Berre.

For gammel for krig
Morten er sikkert blant dem som lager god stemning, men skal man tro på ryktene så bidrar han til mer enn det. Ifølge Vålerenga magasin har Freddy Dos Santos tidligere sagt at det er typisk Berre å starte personlige kriger med folk. Det var også alltid noen som skulle “ta” ham.

Da han spilte for Skeid, skal han blant annet ha puttet en makrell i bilmotoren til en medspiller.

Han var visstnok også alltid først i garderoben, der han byttet folks belter og gjemte nøklene deres.

- Hva? Hvem er det som har sagt det?, Morten Berre våkner til live og ser seg om etter den skyldige.

- Freddy!Hva er det du driver og sier om meg? At jeg liker å starte personlige kriger?, ropet når Freddy dos Santos i den andre enden av kantina. Lagkameraten rister på krøllene og er plutselig uskylden selv. Selvfølgelig har han aldri sagt noe av dette. Og Morten benekter beskyldningene på det sterkeste.

- Det stemmer ikke, det er bare rør. Jeg er over 30 år, jeg orker ikke sånt, sier Morten. Og sannelig ser han ikke litt skuffet ut.

- Eller nei, ikke ta med at jeg er for gammel. Det er jeg ikke, sier han.

Sannheten må frem
Gammel eller ikke, ryktene om Berres skjulte sider er for mange til at de kan overses.

Lagkamerater fra Vålerenga hevder hardnakket at Morten er den som ler høyest dersom noen kommer for seint. Selv om han bedyrer sin egen uskyld, kan man stille spørsmål til om alle disse påstandene virkelig kan være bare oppspinn.

- Nei, det har vel vært noen feider, men det er lenge siden. Det var da jeg var juniorspiller, sier Morten, og kryper endelig til korset.

Men noen angrende synder er han langt i fra.

- Uansett så er det stor forskjell på feider og personlige kriger. Dette var jo egentlig bare prank vil jeg si, mener Morten.

Kunsten å beskrive seg selv
Morten trives som kjent ikke i media, men han prøver. Det skal han ha. Når intervjuet ikke dreier seg om fotball, men om han selv som person, blir det verre.

- Beskrive meg selv? Nei,det kan jeg ikke, sier Morten og rister litt på hodet.

Av andre sies det at han er en utrolig ålreit person, som aldri sier nei til en fest. Dessverre er Morten mer usikker når det gjelder sin egen karakter.

- Jeg vet ikke hvilke egenskaper jeg har. Det er vanskelig, fordi jeg aldri har beskrevet meg selv før. Det er fotball folk forbinder med meg, mener han og virker litt oppgitt.

- Beskriv deg selv du da, utfordrer han.

Skal man få vite noe personlig om Morten Berre, må man ta noen omveier.

- Om jeg blir en streng far? Nei, det kommer nok litt an på junior. Hvis han blir en gærning så må jeg nok sette foten ned, men hvis han blir snill så går det greit, sier han.

Kjendisgambler
Mange rykter svirrer om Morten Berre, og et av dem er at han er den fødte gambler.

- Jeg vil ikke akkurat kalle meg en gambler, sier han litt nølende.

- Det som skjedde var at jeg var med på et sånt pokerprogram som gikk på TV, og gjorde det ganske bra.

Gambler eller ikke, han er glad i å spille kort og han har tippet på hest. To av hestene har han faktisk eid.

- Det var to tapsprosjekter. Så det blir nok en stund til neste gang, sier Berre med et skjevt smil.

Og det er kanskje ikke rart han venter litt med å sette igang lignende prosjekter. To treninger hver dag tar tid, og i august ble han pappa for første gang.

- Man endrer seg litt når man blir far. Man begrenser liksom seg selv litt, sier han, med blikket godt festet i bordet.

Om lille Erik følger sin fars fotspor og blir foballspiller, er forståelig nok for tidlig å si. Morten understreker at sønnen uansett skal få gjøre akkurat det han selv vil.

- Akkurat nå er det mye nytt som skal læres, men jeg prøver så godt jeg kan. Det er nok ikke alt jeg er like god til. Men han er så liten, så han merker ikke noe forskjell kan jeg vel si, mener han og ler litt.

Fremtiden
Ingenting varer evig, og selv om Morten nå er der han ønsker å være, tenker han så smått på fremtiden.

- Jeg har tatt noen studier på BI, men jeg har ikke kommet frem til noe konkret ennå. Får egentlig bare håpe det faller på plass. Det er jo ikke sånn man går og tenker på til daglig. Så lenge kroppen fungerer, setter jeg ikke noen dato, sier han.

Dette skjeve smilet han henter frem, begynner å bli en del av det som kjennetegner Morten Berre.

Likevel går ryktene om at mange synes Morten ser litt sur ut, spesielt når han er på fotballbanen.

- Det kan godt være, men jeg er altså ikke gretten. Når jeg spiller kamp så kan jeg uansett ikke tenke på hvordan jeg ser ut, sier han.

Det er mulig det er innbilning, men det kan virke som smilet blir større og skuldrene lavere ettersom intervjuet nærmer seg slutten.

- Vet du forresten hva klokka er? Jeg skulle ha vært en tur hos frisøren,.

Han smiler skjevt før han går mot døra.

- Er intervjuet ferdig forresten?

Artikkelforfatteren er elev ved Norges Kreative Fagskole .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere