Jakten på orgasmen

Ifølge ekspertene finnes det en rekke enkle grep man kan gjøre for å få mer ut av sexlivet. Les tipsene her.

09.09.03 11:11

Mange kvinner har problemer med å oppnå orgasme. Dette skyldes kanskje at de er for slitne og stressede, eller fordi kjærlighetslivet ikke fungerer skikkelig.

Men det finnes en rekke øvelser som kan gjøre dette bedre. Nettstedet Mozon har hentet følgende tips om hvordan du kan oppnå bedre orgasmer fra kvinnebladet She Magazine.

Ikke hold pusten
- Mange vil instinktivt holde pusten under orgasmen. Men puls og pust er med på å fremkalle orgasmen, forsøk neste gang med dype åndedrag i stedet, sier den amerikanske orgasmeeksperten Lou Paget.

Senk hodet
Dersom du finner en stilling der du har hodet lavere enn kroppen øker dette blodtilførselen til hodet. Det kan øke intensiteten i orgasmen.

Tålmodighet

Australske Tracey Cox har skrevet blant annet ”Hot Sex” og ”Hot Love”. Hun mener at man ikke skal jakte kontinuerlig på orgasmen.

- Fordi det er vanskeligere for oss kvinner å oppnå orgasme er det som om vi må gi ekstra i innspurten for å være sikre på å komme i mål. Men du burde i stedet forsøke å ta det rolig og ta deg god tid like før orgasmen kommer. Dette vil gjøre orgasmen enda mer intens, sier Cox følge Mozon.

Hjelpemidler
Stadig flere butikker selger sexhjelpemidler som er rettet spesielt mot kvinner. Flere og flere kvinner oppdager butikkenes brede utvalg.

Muskelspenning
Et tips er å spenne musklene i armer, ben og mage. Slik muskelspenning er for mange en automatisk respons på opphisselse og kan være med på å gi en bedre orgasme.

Rotasjon
Anne Hooper er sexrådgiver og har følgende tips for de som vil oppnå orgasme:

- Misjonærstillingen er den beste posisjonen for å oppnå orgasme. Legg vekt på nær kroppskontakt og bruk roterende bevegelser fremfor den gamle ut-og-inn.. Dette vil stimulere de riktige stedene i vagina og kanskje også G-punktet, påstår Hooper.

Timing
Menstruasjonssyklusen påvirker evnen til å få orgasme. Det er for mange dagene rett før menstruasjon som er det beste tidspunktet. Da er kroppen mest følsom for berøring og seksualitet.

Kilde:Mozon

Les også:
Prestasjonsangst blant norske menn
Damene sjefer i sengen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag