Gå til sidens hovedinnhold

Jakter amerikansk tannlege som halshogget Cecil (13)

Nå har tannlegen gått i dekning.

Zimbabwiske politimyndigheter forsøker å komme i kontakt med den amerikanske tannlegen som angivelig drepte landets mest kjente hannløve, 13 år gamle Cecil, i nasjonalparken Hwange i begynnelsen av juli.

Tannlegen Walter Palmer (55) skal ha betalt to personer 50.000 dollar, som utgjør drøyt 400.000 kroner, for å felle den folkekjære hannløven.

De to personene er den profesjonelle jegeren Theo Bronkhorst og lokal grunneier Honest Ndlovu. De må møte i retten onsdag tiltalt for krypskyting, melder NTB.

– De hadde ingen tillatelse eller kvote for å rettferdiggjøre at de skjøt løven, og derfor er de ansvarlig for den ulovlige jakten, uttaler zimbabwiske nasjonalparkmyndigheter.

Løven Cecil ble først skadeskutt av en pil fra en armbrøst. Deretter brukte jegerne to dager på jakte ned det store kattedyret før de fikk skutt og felt ham.

Kappet av hodet
Da Cecil ble funnet, var liket flådd og hodet kappet av som en trofé.

Zimbabwisk politi bekreftet på en pressekonferanse tirsdag at de etterlyser Palmer for å ha felt løven Cecil.

- Vi leter etter Palmer som angivelig betalte 50.000 dollar for en storvilttillatelse, og reiste fra sitt hjem i Minneapolis til Afrika for å drepe løven, sier talsperson Charity Charamba ved politiet i Zimbabwe i en uttalelse, melder Daily Mail.

hvor tannlegen har kontor, har det blitt satt opp utstoppede dyr og blomster for å hedre minnet av den 13 år gamle løven.

Skylder på guidene
Tannlegen selv avviser at han har gjort noe ulovlig, og legger skylden på sine lokale guider.

- Jeg leide inn profesjonelle guider, og de skaffet meg alle nødvendige tillatelser, sier han i en uttalelse til The Star Tribune.

- Mens jakten pågikk hadde jeg ingen anelse om at løven jeg tok var en kjent, lokal yngling, som var merket med en radiosender i forbindelse med en studie. Jeg stolte på ekspertisen til mine lokale, profesjonelle guider om at dette var en lovlig jakt, sier han i uttalelsen.

Tannlegen gikk i skjul da nyheten sprakk om at han sto bak fellingen av Cecil. Tannlegepraksisen hans var stengt tirsdag, med en lapp som henviste pressen til et kommunikasjonsbyrå.

Palmer skal være en spesialist på «pil og bue». Han skal være medlem av den internasjonale jaktklubben Safari Club International og står oppført med 43 registrerte fellinger.

Les mer: Cecil ble skutt og jaktet

Ulovlig felling
Viltnemda i Zimbabwe sier fellingen av Cecil var ulovlig, melder Sky News.

- Drapet på løven var ulovlig fordi landeieren ikke hadde fellingstillatelse for løver i 2015. Derfor må alle personer som er involvert i denne saken straffeforfølges for krypskyting, lyder en uttalelse fra det zimbabwiske viltnemda.

Gervais går hardt til angrep
Nyheten om fellingen av Cecil har vakt harme på Twitter, der blant annet komikeren Ricky Gervais går hardt til angrep på jegerne.

«Det var ikke for matens skyld. Det var ikke for å skytingens del, for da hadde det holdt med blikkbokser. Det må ha vært for spenningen med å drepe. Galskap,» skrev han på Twitter tirsdag.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot