RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter norsk kvinne etter funn av død britisk mann

Politiet på den karibiske øya St. Vincent leter etter en norsk kvinne etter at ektemannen hennes ble funnet død om bord i den brennende båten på bildet.
Politiet på den karibiske øya St. Vincent leter etter en norsk kvinne etter at ektemannen hennes ble funnet død om bord i den brennende båten på bildet. (Skjermbilde YouTube)
Sist oppdatert:
Politi har startet drapsetterforskning.

Politiet på den karibiske øya St. Vincent leter etter en norsk kvinne etter at ektemannen hennes ble funnet død om bord i en brennende båt.

Den 53 år gamle britiske seilerinstruktøren ble funnet død med hodeskader om bord i den brennende yachten, 15 nautiske mil vest for Buccament på St. Vincent, skriver den britiske avisa The Daily Mail ifølge NTB.

Politiet har innledet drapsetterforskning og jakter nå på den norske kvinnen, som ifølge avisen var gift med mannen.

Ankom sammen

Paret skal ha ankommet øystaten 19. januar, og ifølge politiet er det siden ikke registrert noen utreise på den norske kvinnen, verken fra flyplasser eller havner.

– Vi mistenker at noe ulovlig har skjedd og etterforsker denne saken grundig. Vi ser på dødsfallet som mistenkelig og følger alle mulige spor, sier politietterforsker Michael Charles på St. Vincent til The Daily Mail.

Han beskriver den navngitte norske kvinnen som «interessant».

– Som tilfellet er i enhver drapsetterforskning, må vi se nærmere på alt og alle, og vi skal snu alle steiner, sier han.

Stedatter aviser

The Daily Mail har snakket med den avdøde britens 37 år gamle datter, som forteller at hun har snakket med sin norske stemor.

Ifølge henne forlot kvinnen St. Vincent og reiste til Norge to dager før 53-åringen ble funnet død i den brennende båten, angivelig for å ta seg av barna sine.

– Hun pleier alltid å reise før ham. Dette er et sjokk for oss alle. Ingen har fortalt oss at dødsfallet blir sett på som mistenkelig. Vi har fått høre at det var snakk om en tragisk ulykke, forteller hun.

Seilerinstruktør

En seilervenn av 53-åringen forteller til avisen at mannen bodde i Norge i mange år, og at han var skilt fra en norsk kvinne.

Ifølge vennen var han svært godt trent og arbeidet tidligere som instruktør for britiske spesialstyrker.

– Dette er sjokkerende nyheter. Han var en svært hyggelig mann. Han elsket yachten sin, Asante, og han passet godt på den. Han hadde en militær holdning til ting og var en streng seilerinstruktør, forteller mannen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere