Politistasjonssjef Henry Ove Berg opplyser til Rogalands Avis at politipatruljene de siste helgene har fått gjentatte rapporter om unge menn som går på byen for å lage bråk.

– Det skal være folk som boler seg og plager andre, og dette har vi fått stadige tilbakemeldinger på, sier Berg til Rogalands Avis.

«Å bole seg» er et uttrykk for å bruke anabole steroider. Kombinert med styrketrening kan det føre til hurtig og stor muskelvekst, men også virkninger som sterk selvsentrering, mer aggressiv atferd og humørsvingninger.

Unge menn
Politiet har inntrykk av at dette er en gjeng med unge menn der kjernen er i alderen 19-21 år gamle. De er «bøllete» og flere har unormalt stor kroppsbygning.

– Det er ikke en stor gruppe, men noen veldig få som ødelegger for mange. Det er mange Stavanger-ungdommer som driver aktivt med styrketrening og karate. De tar heldigvis avstand fra slik oppførsel, og klarer å skille mellom idretten og å oppføre seg som bøllefrø, sier politistasjonssjefen.

Politiet har hørt om denne gjengens aktivitet i de siste to månedene. De mistenkes for å bruke anabole steroider, og når de drikker alkohol, går de ut og lager ofte bråk på byens utesteder.

Berg forteller at det er folk i denne «bolegjengen» som har fått voldsdommer, og at politiet er på utkikk etter dem med det samme de trår over loven.

– Våre patruljer følger ekstra godt med, og skal plukke dem opp for den minste ting for å få dem ut av bybildet.

Berg ser sammenhengen med økende beslag av steroider på vei til Stavanger, og at dette er et økende problem blant flere ungdommer.

– Flere gjenger
På utestedene Rush Nattklubb og Sky Club kjenner de til problemet politiet snakker om.

De har hatt noen få episoder med bråk inne på utestedet med unge menn som har trent mye og som det er lett å mistenke for bruk av steroider. Personene Rogalands Avis har snakket med kan også opplyse om flere voldsepisoder i områdene rundt utestedene på Strandkaien der én eller to utelivsgjester har blitt angrepet av to eller tre som kan være en del av miljøet politiet beskriver.

– Det er kjempeskummelt at det ikke er trygt å gå ut på byen. Det virker som om flere og flere «boler» eller tar andre medikamenter for å bli større i Stavanger. Vi merker at det er mange «store» gutter ute på byen, sier en av driverne av de to utestedene til Rogalands Avis.

Han ønsker ikke å bli nevnt med navn når han snakker om disse mennene.

– Det er nok flere gjenger. De yngste er ofte ute etter bråk, men de eldre i gjengene tenner også fort på småting, sier han.

Dørvaktene på utestedene er spesielt oppmerksomme hvis folk fra disse miljøene slippes inn.

– Vaktene våre tar kontakt og snakker med dem. Hvis de vet at vi føler med dem, og at vi er hyggelige, er de som regel hyggelige tilbake, forteller en av driverne.

Politiet har så langt ikke planer om å oppsøke byens treningsmiljøer for å finne disse unge mennene, og konsentrerer seg om å ha et ekstra godt øye med dem ute på byen i helgene.

Les flere saker i Rogalands Avis