*Nettavisen* Nyheter.

Jakter på «Den sorte enke» - kan være i Sotsji

ETTERLYSNINGER: Et bilde tatt 18. januar i Sotsji viser plakater av mistenkte terrorister som politiet har hengt opp i en butikk i OL-byen. Foto: Nina Zotina (AFP)

Etterlyser fryktet terrorist i OL-byen.

21.01.14 11:03

Politiet i OL-byen Sotsji har iverksatt søk etter mistanke om at en kvinnelig selvmordsbomber allerede kan ha kommet seg innenfor sperringene.

Etterlysningsplakater
Hotellansatte i Sotsji uttaler til ABC News at myndighetene har distribuert plakater med bilder og beskrivelse av en 22 år gammel kvinne fra Dagestan i løpet av helga. Det skal også ha blitt delt ut løpesedler på flyplassen i Sotsji.

Les også: - Her er verdens farligste terrorister

Kvinnen på etterlysningsplakatene skal være Ruzanna Ibragimova, kjent under kallenavnet Salima, en enke etter en opprører som skal ha blitt drept under en trefning med politiet i Dagestan i fjor.

Tilknyttet Doku Umarov?
Kvinnen skal ha forbindelse til Kaukasus-Emiratet, terrorgruppen som ledes av Doku Umarov. Gruppen har truet med å angripe vinterlekene i Sotsji.

Kaukasus-emiratet ønsker å innføre islamsk styre i sørlige Russland.

Hovedmålet til Umarov har vært å angripe russiske institusjoner og sivile mål. Gruppen sto bak bombeangrepet på Moskva-flyplassen Domodedovo i januar 2011, hvor 36 mennesker ble drept. I 2010 sto gruppen bak et selvmordsangrep på undergrunnsbanen i Moskva i 2010. 40 mennesker ble drept i angrepet.

Umarov ble født i Tsjetsjenia i 1964, og var en del av separatistgruppen som kjempet mot russiske styrker Boris Jeltsin sendte til regionen i 1994.

- Doku Umarov er en sentral skikkelse i den tsjetsjenske undergrunnsbevegelsen, har seniorforsker ved NUPI, Jakub M. Godzimirski, uttalt til Nettavisen tidligere.

Ønsker islamsk stat
- Han ble utnevnt som en slags president i Tsjetsjenia. Men så satset han på en stor omveltning, og begynte å snakke om å innføre en islamsk stat i Nord-Kaukasus. Dette førte til at mange i Nord-Kaukasus brøt samarbeidet med ham, sier Godzimirski.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.