NEW YORK (Nettavisen): Blant dokumentene som FBI nå leter etter i forbindelse med ransakelsen av Donald Trumps hjem i Florida, er brev fra Nord-Koreas leder Kim Jong-un, samt tidligere president Barack Obama.

Ifølge New York Times skal Donald Trump har nektet nasjonalarkivet tilgang til disse brevene da de kontaktet ham i løpet av 2021.

Les også: Publiserer bildene Donald Trump hevder ikke eksisterte

Trump: – Det er mine

Nasjonalarkivet viste ifølge Insider til at The Presidential Records Act som stadfester at alt offisielt materiale tilhører myndighetene og at brevenes således skulle ha kommet dem i hende etter at Donald Trump gikk av.

Tre forskjellige kilder opplyser til New York Times at Donald Trump skal ha nektet å gi fra seg brevene og flere bokser med dokumenter.

– De er mine, skal Trump ha sagt, ifølge kildene.

Les også: – Donald Trump risikerer 33 års fengsel

– Kjærlighetsbrev

Av de mest kjente brevene nasjonalarkivet var ute etter, var de originale brevene som viste korrespondansen mellom Donald Trump og president Kim Jong-un.

Brevene mellom Donald Trump og Kim Jong-un er aldri offentliggjort, men i forbindelse med utgivelsen av boken «Rage» fikk forfatteren og gravejournalisten Bob Woodward tilgang til 27 brev mellom Trump og Jong-un, 25 av dem som aldri hadde blitt omtalt tidligere.

Les også: Trump med ny melding om Kim Jong-un

CNN, som i 2020 skaffet seg en utskrift av to av brevene, betegner dem som «kjærlighetsbrev» fylt med et «blomstrende språk».

I brevene kommer Kim Jong-un ofte med skryt av Trump og kaller ham ved gjentatte ganger for «deres eksellense» .

I et brev skriver Kim Jong-un også følgende om det å kunne møte Trump igjen; «det minner om en scene fra en fantasyfilm».

– Det dype og spesielle vennskapet mellom oss vil fungere som en magisk kraft, skriver lederen i Nord-Korea i brevet.

Nasjonalarkivet var også opptatt av å få tak i det svært berømte brevet som Barack Obama la igjen til Donald Trump da Trump tok over Det hvite hus.

Les også: Trump: - Kim Jong-un la f**n meg an på deg - du må ta en for laget!

Trump: – De spionerte

I en ny melding på Truth Social tirsdag anklager Donald Trump Det hvite hus for å ha vært med å stå bak ransakelsen av hans hjem i Florida.

– Det hvite hus uttalte i sterke ordelag at de IKKE var INVOLVERT, og at de visste absolutt ingenting om den politiske heksejakten som nå pågår mot meg, og at de ikke visste noe i det hele tatt om innbruddet på Mar-a-Lago. Dette gjentok de igjen og igjen. FEIL! Husk at dette er menneskene som spionerte på kampanjen min, nektet for det og ble tatt. Gjennom rapporteringen til John Solomon (Fake Pulitzer-pris?), viser dokumenter at de visste alt, og faktisk ledet an i anklagene – noe som er et politisk NEI, NEI! skriver Trump.

Se meldingen her:

Trump hadde mer enn 300 graderte dokumenter

New York Times skriver at myndighetene har hentet tilbake hele 300 klassifiserte dokumenter fra Donald Trump etter at han forlot Det hvite hus i 2021.

Avisa har fått dette bekreftet fra flere kilder som har kjennskap til saken.

Agenter fra FBI ransaket tidligere i august Trumps hjem på eiendommen Mar-a-Lago etter mistanke om at det fortsatt var graderte dokumenter der.

Les også: Gigantisk «pengebonanza» for Trump

Det skjedde etter at Trump flere ganger har overlevert graderte dokumenter han har hatt hjemme. I januar leverte han mer enn 150 graderte dokumenter til nasjonalarkivet, noe som førte til bekymring i justisdepartementet og at det ble opprettet en FBI-etterforskning, skriver avisa.

Trump leverte en ny bunke dokumenter til nasjonalarkivet i juni etter å ha blitt truet med rettslige skritt. Likevel fant FBI ytterligere graderte dokumenter da de ransaket hjemmet hans tidligere i august.

Skylder på «Trumps fiender»

I kjølvannet av ransakelsen er det blitt spekulert i om et familiemedlem av Donald Trump har gitt innsideinformasjon til FBI, og flere har pekt på Trumps svigersønn, Jared Kushner.

I et intervju med Fox sier Kushner at ransakelsen «gir grunn til bekymring», og skylder på «Trumps fiender», skriver Insider.

Les også: - En i familien skal ha tystet på Donald Trump, og det er én ting som avslører det

Trump vil ha rettslig gjennomgang

Ekspresident Donald Trump krever på sin side at FBI stanser gjennomgangen av bevismaterialet i saken mot ham.

Trump har gått rettens vei for å kreve at det blir oppnevnt en rettslig tjenesteperson, en såkalt «special master», som kan gå gjennom bevisene på vegne av en dommer.

Les også: Her er Trumps personlige mail etter razziaen

Fram til da må FBI stanse sin gjennomgang av bevismaterialet, krever Trump. Dette er det første rettslige kravet Trumps advokater har kommet med siden FBI ransaket Trumps hjem på Mar-a-Lago-eiendommen i Florida for to uker siden.

Ifølge advokatene må man gå ut fra at dokumentene FBI beslagla, er beskyttet av fullmaktene USAs president har. Dette mener de en dommer må ta stilling til før etterforskningen av Trump kan fortsette.