Jakter på filosofistudent

Foto: Uncredited (Ap)

Store politistyrker jakter nå angivelig på en 22 år gammel filosofistudent som mistenkes for å ha stått bak en av de to bombene som eksploderte under Boston Maraton.

22.04.13 21:31

Boston/Oslo (NTB-Nils-Inge Kruhaug): 22-åringen er navngitt på politiets radiosamband, men etterforskerne har inntil videre valgt å ikke gå ut med navnet offentlig. Han skal være en student av indisk opprinnelse.

Bilder av ham viser en slående likhet med den ene av de to unge mennene som ble fanget opp av overvåkingskamera før og etter at bombene i Boston eksploderte.

Politiet betegner den ettersøkte som væpnet og farlig.

– Han utgjør en trussel for alle som nærmer se ham, sier Bostons politimester Ed Davis.

Velstående familie
22-åringen er den yngste av tre søsken og vokste opp i Radnor i Pennsylvania. Faren er direktør i et dataselskap og moren arbeider innen helsevesenet.

16. mars i år forsvant han sporløst fra leiligheten han delte sammen med flere andre studenter i Providence, en times kjøretur sør for Boston. Der studerte han filosofi ved prestisjetunge Brown University.

Forsvinningen fikk stor oppmerksomhet i lokale medier, og venner startet en stor Facebook-kampanje for å finne ham.

Politiet satte i verk leting etter ham i fem delstater, og Det føderale amerikanske politiet FBI ble koblet inn.

Vegetarianer
22-åringen etterlot både mobiltelefon, lommebok og PC da han forsvant i morgentimene 16. mars, og også sykkelen han pleide å bruke sto igjen.

En gjennomgang av telefonen og bankkontoene hans har ikke gitt spor etter hvor det kan ha blitt av ham, eller hvorfor han gikk under jorda.

Familien har tegnet et bilde av en spedbygd ung mann, som er vegetarianer og interessert i klassisk musikk.

Han skal ikke være særlig opptatt av verken religion eller politikk, men det eneste som kan tyde på det siste, er bilde der han er iført en t-skjorte med bilde av revolusjonshelten Che Guevara.

Psykiske problemer?
Det er uklart hvordan han kom i kontakt med den andre mannen som er mistenkt for bombeaksjonen i Boston, og som ifølge politiet ble skutt og drept ved Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Cambridge sent torsdag kveld.

De to mennene ble navngitt samtidig på politiets sambandsradio torsdag, etter at de hadde skutt og såret en politimann, kapret en bil og tatt et gissel som senere ble løslatt. (©NTB)

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.