RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på flere rigger

Sist oppdatert:
Det braslianske statsoljeselskapet Petrobras skal igjen være på jakt etter riggkontrakter etter å ha sirket seg en mengde rigger på lange kontrakter i fjor.
Petrobras har sannsynligvis vært det mest aggressive av de store oljeselskapene i verden til å sikre seg langsiktig riggkapasitet fremover, og det på nivåer som er hyggeligere enn mange av konkurrentene som har vært tregere på avtrekkeren.

Nå er Petrobras igjen på jakt etter langsiktig riggkapasitet, melder bransjeavisen Upstream.

Det Petrobras nå ønsker er å sikre seg mer riggkapasitet fra 2009 og 2010, hvor flere av de eksisterende riggkontraktene utløper.

Selskapet skal nylig gjort forespørsler i forkant av et kommende anbud. Anbudet er ventet å omfatte fire ulike kategorier og kontraktsperioder på to til syv år. Kategoriene er 700 meters dyp, 1.200 meter, 1.500 meter og 1.600 meter.

En brasilianske bransjekilde sier til Upstream at det forventes at anbudene kommer ut rett etter karnevalet som er til uken. I de langsiktige planen til Petrobras skal blant annet omfatte et nytt boreskip fra Samsung-verftet, mens andre kilder peker mot et anbud på et eventuelt tredje boreskip sikret med lange kontrakter til Petrobras og kjøpsopsjon.

Petrobras-styret skal også ha godkjent kjøp av to nye oppjekkbare borerigger som skal bygges i Brasil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere