RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på lykken i Norge

Sist oppdatert:
Norgesvenn Tomas von Brömssen har reist landet rundt i mer enn 30 år både som skuespiller og artist. I "Veien til Paradis" ser han Norge på en helt ny måte.

I denne dokumentarserien på til sammen fem programmer møter Tomas von Brömssen mennesker som på ulike vis er stilt overfor store dilemmaer knyttet til både valg av bosted og det gode liv.

På 100 år har Norge gått fra å være et av Europas fattigste land til å bli verdens beste land å bo i. Nå er det ikke lenger kampen for tilværelsen som preger livet i bygd og by, men jakten på lykken.

Se Veien til Paradis på vår web-tv, TV 2 Sumo.

Drømmen om byen
Drømmen om byen er tema for kveldens program. De siste ti årene har Norge gjennomgått store forandringer. Byene har erobret nordmenns hjerter, og det er spesielt kvinnene som strømmer til byene. De drar for å realisere seg selv.

For 50 år siden var det knapt noen kvinner som deltok i arbeidslivet. Nå dominerer de utdanningsinstitusjonene. Dette forandrer byene og livet som leves der. I programmet ser Tomas von Brömssen på hvordan denne jenteflukten påvirker byenes utvikling.

Grenseløse muligheter


- Det har vært utrolig spennende å reise rundt i Norge og se hvordan landet har forandret seg på kort tid. Ungdom i Norge har aldri hatt større valgmuligheter. Men denne utviklingen fører også til større press på den enkelte om å lykkes, sier Tomas von Brömssen.

I kveldens program møter Tomas 20-åringen Karen Sylte Hammeren fra Fåvang i Gudbrandsdalen. Karens store drøm er å bli skuespiller. Hun flytter til Oslo for å nå målet. Tomas følger hennes kamp for å lykkes.

Vi møter også en rekke kjente mennesker som deler sine tanker om endringene i samfunnet, blant annet skuespiller og regissør Liv Ullmann, tidligere statsminister Kåre Willoch og skuespiller Herborg Kråkevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere