RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på nye norske sjømenn

Sist oppdatert:
Norges Rederiforbund setter nå i gang en landsomfattende kampanje for å øke rekruttering til norske rederier.
Det er gjennom Maritimt Forum at Norges Rederiforbund i dag har satt i gang en landsomfattende kampanje for å få flere norske ungdommer til å ta maritim utdannelse.

- Norske rederier har mer enn 325 skip og nesten 42 rigger i bestilling. Etter hvert som disse leveres, er det behov for mellom 10 000 og 15 000 nye sjøfolk de nærmeste årene, sier adm. direktør Marianne Lie i Norges Rederiforbund i en pressemelding.

Rekrutteringskampanjen skal gjennomføres av de lokale avdelingene av Maritimt Forum, og skal nå skoleelever over hele landet. Kampanjen går over tre år.

Rederiforbundet og Maritimt Forum har opprettet en egen nettside for å gi ungdom mer informasjon om karrieremulighetene – www.ikkeforalle.no.

- Norske rederier er spennende arbeidsgivere for norsk ungdom, og vil fortsatt være det i framtiden. Etterspørselen etter arbeidskraft er større enn noen gang. Derfor har Norges Rederiforbund tatt initiativ til denne opplysnings- og rekrutteringskampanjen, sier Lie videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere