RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på Rekstens rekord

Sist oppdatert:
Stortankratene fortsetter å stige torsdag, og flere tankredere jakter nå på rekorden til Bergensrederen Hilmar Reksten på 400.000 dollar pr. dag
Rekorden til Reksten ble satt under krisen i Midtøsten høsten 1973. Reksten var da eneste reder som ikke hadde bunnet supertankerne sine opp på lange kontrakter, og kunne dermed utnytte krisen. Oktober 1973 sluttet han et av sin tankskip på en rate tilsvarende 400.000 dollar dagen, en rekord som har stått siden.

Nå jakter imidlertid mange redere på rekorden, og ratene er på god vei mot målet. Seneste i dag har ratene steget ytterligere i Midtøsten men fortsatt er det et stykke igjen til toppen. Dagens redere er heller ikke i samme situasjon som Reksten, i dag seiler store deler av flåten i spotmarkedet, mens antallet spotskip på begynnelsen 1970-tallet kun var en håndfull.

Det sluttes nå på worldscale 350 fra den Arabiske Gulf til Østen. Det er opp nye 5 worldscalepunkter fra i går. På timecharterbasis ligger ratene nå på 255.000 dollar dagen.

På den korte distansen fra Gulfen til Rødehavet er raten nå på ws 370, etter en slutning gjort av Tankers-poolen.

Det er vestover ratene har steget mest det siste døgnet. Det sluttes nå til Kontinentet på ws 255, en oppgang på 25 punkter fra i går. Raten tilsvarer omkring 230.000 dollar dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere