RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på rigger

Sist oppdatert:
Oljegiganten Petrobras i Brasil er ute og jakter på flere rigger etter at de ikke evnet å forlenge en del avtaler. Les mer her:
Upstram skriver i dag at det brasilianske oljeselskapet Petrobras styrker jakten etter dynamisk-posisjonerte rigger etter at de har feilet å sikre seg forlengelse av flere kontrakter.

Petrobras skal være på jakt etter tre forskjellige kategorier rigger, samtidig som de fortsetter arbeidet med et prosjekt som kan lede til at en enhet blir bygget i Brasil. Denne enheten vil være av typen som kan operere på ultra-dypt vann.

Den første kategorien rigger som Petrobras er på jakt etter er halvt nedsenkbare rigger med en borekapasitet på 2000 meters dyp. Selskapet skal ha minst en rigg, men er på jakt etter tre rigger av denne typen.

Petrobras vil ha riggen i charter fra 2009, men krever at riggen må eies av et brasiliansk selskap.

Den andre kategorien rigger som Petrobras er ute etter er minst en halvt nedsenkbar borerigg med en kapasitet på 2400 meters dyp. Denne kontrakten er åpen for internasjonale aktører som kan levere mars 2009.

Den tredje riggtypen de er på jakt etter er et boreskip med kapasitet på 3050 meters dyp.

Fem års kontrakter

Det at Petrobras har gått til det skrittet å vurderer å leie inn et boreskip er en pragmatisk endring for oljeselskapet siden de tidligere har konsentrert seg om rigger bygget i Brasil. Et annet element i Petrobras jakt på et boreskip er at oppdraget vil være i den mexicanske gulfen og at enheten vil være der de påfølgende fire årene.

Upstream skriver at det er ventet at Petrobras vil tilby femårs kontrakter for de tre kategoriene rigger.

Aktører i markedet venter også at oljeselskapet er på jakt etter en ekstra rigg som kan operere på ultra-dypt vann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere