Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på seksualforbryter etter drap i Os

Vitner skal ha hørt og sett 98-åringen bli seksuelt misbrukt og drept.

Os (NTB): To vitner så og hørte at 98 år gamle Hilda Feste ble seksuelt misbrukt og drept i Os kommune i Hordaland søndag kveld.

Hørte lydene fra leiligheten
En hjemmesykepleier så gjennom vinduet i eldreboligen at 98 år gamle Feste ble seksuelt misbrukt. Feste utløste trygghetsalarmen. Den ble registrert av en alarmoperatør i Hamarøy i Nordland. Alarmen har toveis kommunikasjon slik at operatøren hørte lydene fra leiligheten, skriver Bergens Tidende.

Men alarmselskapet HT Safe og Os kommune opplyser at operatøren ikke klarte å få kontakt med Feste. Operatøren kontaktet vakttelefonen til hjemmesykepleien i Os. Deretter ble pleieren, som da var i et av nabohusene, sendt til Festes leilighet. Politiet har fått oversendt alarmselskapets logger.

Vitne til overgrepet
Pleieren ble vitne til overgrepet og trakk seg umiddelbart i sikkerhet og varslet politiet. Det skal ha gått mindre enn fem minutter fra Feste utløste alarmen til politiet ble varslet. Pleieren ringte deretter til to kolleger som var i nærheten. De tre gikk deretter inn i leiligheten og fant 98-åringen ille tilredt.

Ansvarlig påtalejurist Asbjørn Onarheim vil verken bekrefte eller avkrefte at Feste ble utsatt for seksuelt overgrep.

- Det er for tidlig. Vi forholder oss til den foreløpige obduksjonsrapporten, sier Onarheim.

Døde av massiv vold
Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten døde Feste av massiv vold mot hodet. Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken. – Vi står overfor en drapssak med ukjent gjerningsmann, sier Onarheim. (©NTB)

Kommentarer til denne saken