*Nettavisen* Nyheter.

Jakter på terrorister etter at 30 mennesker ble knivdrept

Kinesisk politi hjelper en kvinne i forbindelse med angrepet på togstasjonen i Kunming i Kina det 30 personer ble drept. Foto: Mark Ralston (Afp)

Kinesisk politi har innledet en omfattende jakt på gjerningsmennene som knivstakk og drepte 30 personer på en jernbanestasjon i Yunnan-provisen. 130 ble såret.

02.03.14 18:23

Ifølge kinesiske myndigheter ble angrepet lørdag kveld utført av militante uigur-separatister.

Fire av angriperne ble skutt og drept av politiet, mens minst seks andre greide å unnslippe etter angrepet på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen sørvest i Kina, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Søndag døde en politimann av skadene han var påført. Dermed har til sammen 30 mennesker mistet livet i det blodige angrepet, mens 130 er såret.

Les også: Minst 28 døde da menn gikk berserk med kniv på togstasjon

Beviser

– Beviser på åstedet viser at terrorangrepet på Kunming-stasjonen ble utført av separatiststyrker fra Xinjiang, sier en talsmann for de lokale myndighetene i Kunming.

Bilder fra jernbanestasjonen viser blodspor på stasjonsgulvet og medisinsk personell som tar seg av døde og sårede.

– Jeg hørte noen som rope «folk har blitt stukket ned», forteller øyenvitnet He Guodong. Han holdt på å kjøpe en togbillett da angriperne stormet togstasjonen.

– Jeg fikk panikk, og over alt løp folk av gårde. Jeg ringte til politiet etter å ha løpt noen hundre meter unna, forteller han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Militante uigurer sto ifølge kinesiske myndigheter bak terroraksjonen som kostet minst 29 ventende togpassasjerer livet i Yunnan-provinsen lørdag kveld. Foto: China Stringer Network (Reuters)


FNs terrorliste

Folkegruppen uigurene lever i hovedsak i Xinjiang-regionen i det nordvestre Kina, i et område som av nasjonalistiske uigurer også kalles Øst-Turkestan.

Mange uigurer er muslimer, og det siste tiåret har de kommet i økende opposisjon til ledelsen i Beijing.

Kinesiske myndigheter har drevet en omstridt bosetningspolitikk i uigurenes kjerneområder, og det har vært opptøyer og sosial uro i regionen.

Misnøyen har også resultert i at radikale islamistgrupper som Øst-Turkestans Islamske Bevegelse (ETIM) har sett dagens lys. ETIM står på FNs terrorliste og en rekke uigurer har sittet i amerikansk fangenskap i Guantanamo-leiren. (©NTB)

Klikk på bildet for å forstørre.

Bevæpnet kinesisk politi på togstasjonen i Kunming i Yunnan-provinsen sørvest i Kina. Til sammen ble 30 mennesker drept i angrepet lørdag. Foto: Mark Ralston


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag