RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jakter på terrorister etter at 30 mennesker ble knivdrept

Kinesisk politi hjelper en kvinne i forbindelse med angrepet på togstasjonen i Kunming i Kina det 30 personer ble drept.
Kinesisk politi hjelper en kvinne i forbindelse med angrepet på togstasjonen i Kunming i Kina det 30 personer ble drept. Foto: Mark Ralston (Afp)
Sist oppdatert:
Kinesisk politi har innledet en omfattende jakt på gjerningsmennene som knivstakk og drepte 30 personer på en jernbanestasjon i Yunnan-provisen. 130 ble såret.

Ifølge kinesiske myndigheter ble angrepet lørdag kveld utført av militante uigur-separatister.

Fire av angriperne ble skutt og drept av politiet, mens minst seks andre greide å unnslippe etter angrepet på Kunming-stasjonen i Yunnan-provinsen sørvest i Kina, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Søndag døde en politimann av skadene han var påført. Dermed har til sammen 30 mennesker mistet livet i det blodige angrepet, mens 130 er såret.

Les også: Minst 28 døde da menn gikk berserk med kniv på togstasjon

Beviser

– Beviser på åstedet viser at terrorangrepet på Kunming-stasjonen ble utført av separatiststyrker fra Xinjiang, sier en talsmann for de lokale myndighetene i Kunming.

Bilder fra jernbanestasjonen viser blodspor på stasjonsgulvet og medisinsk personell som tar seg av døde og sårede.

– Jeg hørte noen som rope «folk har blitt stukket ned», forteller øyenvitnet He Guodong. Han holdt på å kjøpe en togbillett da angriperne stormet togstasjonen.

– Jeg fikk panikk, og over alt løp folk av gårde. Jeg ringte til politiet etter å ha løpt noen hundre meter unna, forteller han.

Militante uigurer sto ifølge kinesiske myndigheter bak terroraksjonen som kostet minst 29 ventende togpassasjerer livet i Yunnan-provinsen lørdag kveld.


FNs terrorliste

Folkegruppen uigurene lever i hovedsak i Xinjiang-regionen i det nordvestre Kina, i et område som av nasjonalistiske uigurer også kalles Øst-Turkestan.

Mange uigurer er muslimer, og det siste tiåret har de kommet i økende opposisjon til ledelsen i Beijing.

Kinesiske myndigheter har drevet en omstridt bosetningspolitikk i uigurenes kjerneområder, og det har vært opptøyer og sosial uro i regionen.

Misnøyen har også resultert i at radikale islamistgrupper som Øst-Turkestans Islamske Bevegelse (ETIM) har sett dagens lys. ETIM står på FNs terrorliste og en rekke uigurer har sittet i amerikansk fangenskap i Guantanamo-leiren. (©NTB)

Bevæpnet kinesisk politi på togstasjonen i Kunming i Yunnan-provinsen sørvest i Kina. Til sammen ble 30 mennesker drept i angrepet lørdag.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere