Gå til sidens hovedinnhold

- Jakter på tidligere fallskjermsoldat

Storstilt menneskejakt i Frankrike på mulig seriemorder.

Franske politimyndigheter har iverksatt en storstilt menneskejakt på drapsmannen som drepte fire mennesker på en jødisk skole i Toulouse mandag.

En teori skal være at gjerningsmannen er en tidligere fallskjermsoldat, som ble avskjediget fra hæren fordi han var nynazist, skriver The Times.

Nærmere 250 politimenn er satt inn i jakten, og myndighetene har hevet terrorberedskapen i Frankrike til det høyeste nivået.

Samtidig blir både jødiske og muslimske skoler og institusjoner beskyttet mot potensielle angrep.

Knyttes til tre hendelser
En lærer og tre barn ble skutt og drept da de var på vei til den jødiske skolen Ozar Hatorah tidlig mandag. En tenåringsgutt ble også alvorlig skadd i angrepet.

Drapsmannen ankom stedet på moped, og begynte å skyte vilkårlig rundt seg på både voksne og barn.

Politiet knytter mandagens massakre til to separate skyteepisoder i forrige uke, hvor tre soldater med nordafrikansk opprinnelse ble drept. En fjerde soldat ble kritisk skadd.

Politiet sier det samme drapsvåpenet ble brukt i alle angrepene.

Politiet aner ikke hvem drapsmannen er, men har to hovedteorier. Politiet mistenker at gjerningspersonen enten er en radikal islamist eller høyreekstremist.

- Jakter på fallskjermsoldat
Politiet skal angivelig forsøke å komme i kontakt med én av tre tidligere fallskjermsoldater, som ble avskjediget fra den franske hæren for tre år siden, angivelig for å være nynazister, skriver The Times.

To av dem er lokalisert, og skal ikke være mistenkte. Den tredje har imidlertid forsvunnet, ifølge en kilde, skriver avisen.

Den tidligere fallskjermsoldaten tilhørte samme militærenhet som to av soldatene som ble drept i forrige uke.

- Det har blitt gjort undersøkelser vedrørende soldater, som ble kastet ut av hæren, som kan ha ønske om hevn, og som kan ha ytret nynazistiske holdninger, sier den franske innenriksministeren Claude Guéant i en uttalelse, melder BBC.

- Utsyrt med kamera
Tirsdag opplyste den franske innenriksministeren at gjerningsmannen var utstyrt med et kamera da han skjøt og drepte en mann og tre barn ved den jødiske skolen mandag. Kameraet skal ha hengt rundt halsen til drapsmannen.

- Jeg vet ikke om han filmer alt, men det ble observert et kamera, sier innenriksminister Claude Guéant.

Kommentarer til denne saken