Gå til sidens hovedinnhold

Jakter politidrapsmann på universitet

Politiet finner ikke den mistenkte bak politidrapene i Seattle.

Politiet har i et døgn jaktet på mannen som skjøt og drepte fire politifolk i Pierce County i delstaten Washington søndag.

Ifølge Seattle Times leter politiet nå etter Maurice Clemmons (37) på universitetsområdet ved University og Washington etter at han skal ha blitt observert gående av en buss i området.

- Han er svært desperat og farlig, han er såret og han vet at vi er på jakt etter han. Han må tas før den dreper flere, sa politiet på en pressekonferanse mandag morgen lokal tid.

Omringet tomt hus
Tidligere mandag omringet politiet et hus i Seattle etter å ha fått et tips fra publikum, og politiet sperret av et helt nabolag, melder BBC.

Men den mistenkte bak politidrapene, Maurice Clemmons (37), var ikke i huset, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Les også: - Disse ble drept i bakholdsangrep

Politiet tok oppstilling utenfor huset og forsøkte å få i gang en dialog med mannen de trodde befant seg på innsiden. Politiets forhandlere tilbrakte hele natten utenfor huset og brukte høyttalere, eksplosjoner og en robot for å få ham ut.

- Clemmons, jeg ønsker å få deg ut derfra i trygghet, sa en av forhandlerne via megafon.

- Jeg kan si deg dette. Vi kommer ikke til å dra noen steder, sa forhandleren.

Men da politiet gikk inn i huset, var det altså ingen der.

Trolig truffet
En talsmann for sheriffen i Pierce County, Ed Troyer, sier de ikke vet hvor Clemmons befinner seg. De sier det er mulig at han fortsatt befinner seg i nabolaget og at de har opplysninger om at han skal være skutt i overkroppen.

Politiet spekulerte på om Clemmons selv ble skutt da han angivelig skjøt de fire politifolkene. Denne teorien skal ha blitt styrket etter avhør med andre vitner.

- Vi har fastslått at han er skutt. Han kan være død som følge av skuddsårene, uttalte Ed Troyer før politiet gikk inn i huset.

Benådet
37-åringen fikk for en tid tilbake omgjort en 95 år lang fengselsstraff av guvernøren i Arkansas Mike Huckabee, som blant annet stilte som presidentkandidat i nominasjonsprosessen til Republikanerne i 2008.

Clemmons ble dømt for et brutalt ran i 1989 da han var 17 år gammel, men ble prøveløslatt i 2000 da Huckabee omgjorde straffen.

Huckabee ble kritisert da han stilte som presidentkandidat for å ha omgjort straffen til en rekke straffedømte kriminelle. I Clemmons’ tilfelle henviste Huckabee til mannens unge alder da forbrytelsen ble begått.

Bakholdsangrep
Clemmons er mistenkt for drapene på politifolkene Mark Renninger, Ronald Owens, Tina Griswold og Greg Richards som ble skutt og drept søndag på en kafé i Parkland, 65 kilometer sør for Seattle.

Det er utlovet en dusør på 125.000 dollar for informasjon som kan føre til at Clemmons blir tatt.

Nettavisen følger saken.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar