RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jamaica vurderer brudd med britene

Kingston (NTB-AFP-DPA): Jamaica bør vurdere å bryte gjenværende bånd til det britiske monarkiet og bli republikk, sier den karibiske øystatens statsminister Portia Simpson Miller. Forslaget kommer samtidig som øya har kongelig besøk.

Prins Harry, som er nummer tre i arverekken til den britiske tronen, skulle tirsdag spise lunsj med Simpson Miller. Hun understreket at prinsen er hjertelig velkommen, og erklærte seg som en stor beundrer av Storbritannias dronning Elizabeth.

- Dette gjelder ikke dronningens person, men deler av vår historie som vi må rydde opp i. Vi må ta vårt nasjonale skjebne i våre egne hender, framholdt den jamaicanske statsministeren i et intervju med den britiske rikskringkastingen BBC.

Men hvis det skal bli mulig, må Jamaica først endre statsform, fortsatte hun. Før hun kom til makten i januar i år, lovet Simpson Miller å innlede en reformprosess med sikte på å gjøre Jamaica til republikk.

Jamaica ble britisk koloni i 1655 og selvstendig stat i 1962. Dronning Elizabeth har besøkt landet ikke mindre enn seks ganger i løpet av sine 60 år på tronen, og Portia Simpson Miller sier hun gjerne kan komme på et sjuende besøk. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere