RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Pa Photos / Scanpix

Jamie Oliver-mat tok nesten livet av restaurantkunde

Sist oppdatert:
Kjendiskokken må betale over 70,000 kroner i erstatning etter glutenmat-skandale.

(SIDE2:) Kristy Richardson (38) var nær ved å dø etter å ha spist på en av restaurantene til kjendiskokken.

Bestilte glutenfri pasta
Det var i 2011 at trebarnsmoren besøkte Jamies italienske restaurant i Portsmouth sammen med sin ektemann Kevin (40). På menyen var det et utvalg av glutenfrie retter og Kristy bestilte en av disse på grunn av hennes cøliaki-sykdom, skriver The Sun

Cøliki, også kjent som glutenintoleranse, er en kronisk betennelsessykdom i tarmen som fremprovoseres av glutenprotein. For å unngå sykdomssymptomer må man dermed leve på en glutenfri kost.

Ifølge Huffington Post skal Kristy ha snakket med tre av de ansatte på restauranten for å forsikre seg at hun ble servert glutenfri mat, men likevel fikk hun servert vanlig pasta. Kort tid senere ble trebarnsmoren dårlig med sterk kvalme og oppkastsyke.

- Et halvt år igjen å leve
I tillegg var den 38 år gamle damen på venteliste for en hjerte- og lungetransplantasjon, men på grunn av reaksjonen av glutenmat måtte operasjonen utsettes da hun fortsatt var for syk til å kunne takle et slikt inngrep.

- Legene sa at Kristy hadde seks måneder igjen å leve hvis hun ikke ble frisk slik at hun kunne få sine nye organer, forklarer en nær venn av 38-åringen.

- Jamie lager fantastiske retter, men en del av hans ansatte klarer ikke å forstå alle instrukser om hvordan maten skal lages. Han liker å fortelle om alle sine sunne og enkle måltider, men denne pastaretten kunne tatt livet av Kristy, fortsetter kilden.

Saken har nå vært oppe i retten og gluten-tabben har gitt Jamie Oliver og hans restaurant en bot på 12,000 dollar, noe som tilsvarer 71,000 norske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere