Gå til sidens hovedinnhold

Jan Bøhler ble Årets navn

"Fantastisk og hyggelig" er Jan Bøhlers reaksjon på at Lokalavisen Groruddalens lesere har kåret ham til Årets navn i Groruddalen 2006.

Oslo: Siden begynnelsen av året har leserne i Lokalavisen Groruddalen stemt på Årets navn i Groruddalen. Både soulartist Sofian, ishockeytrener Aki Mykkänen og GranittRock-arrangør Rune Madsen fikk mange stemmer, men ingen av dem var i nærheten av Ap-politiker Jan Bøhler. Groruddalens mann på Stortinget har mange tilhengere i sitt nærmiljø!
Bøhler selv visste ikke at han var vinneren da han kom inn i vandrehallen på Stortinget mandag ettermiddag. Der ble han overrasket av ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Lokalavisen Groruddalen og senterdirektør Hans Georg Helberg ved Alna senter, som er samarbeidspartner i forbindelse med kåringen av Årets navn i Groruddalen.
Dette er kjempehyggelig. Det er viktig å få fotfeste i Groruddalen og ha en lokal tilhørighet. Jeg ønsker å gjøre en god jobb for folk i de fire bydelene her, sa en glad Jan Bøhler, med hendene fulle av bevis på utmerkelsen.

Blomster og fat

Fra redaktør Bollingmo fikk Bøhler overrakt tinnfat og blomsterbukett. Redaktøren roste også Jan Bøhlers evne til å få satt Groruddalen på kartet.
Jan Bøhler står ikke med lua i hånda når han snakker Groruddalens sak. Han har gjennom sine sentrale verv på Stortinget og i Arbeiderpartiet stor gjennomslagskraft. Denne bruker han på en positiv måte, og han følger også opp at festtalene blir omsatt til praktisk handling. En av landets dyktigste politiske håndverkere, sa Bollingmo.
Redaktøren fikk også noen hyggelige ord i retur av stortingsrepresentanten, som har fulgt Lokalavisen Groruddalens utvikling den siste tiden.
Jeg har lagt merke til at dere er flinke til å skrive saker som engasjerer mange, sa Bøhler.

Mye positivt

Alna senters senterdirektør Hans Georg Helberg overrakte både en flaske Alna XO og en sjekk på 10.000 kroner til et ideelt formål til Årets navn-vinneren. Selv om Jan Bøhler er medlem i Arbeidernes edruskapsforbund og senest sist helg gikk ut mot helgefylla i media, satte han pris på flaska med Groruddalens egen cognac.
Jeg er måteholdsmann, ikke avholdsmann, smilte Bøhler.
Hans Georg Helberg påpekte også at flaska er et samleobjekt, siden første og eneste produksjon av Alna XO er i ferd med å bli utsolgt.
Senterdirektøren ga også Jan Bøhler de hjerteligste gratulasjoner og sluttet seg til de rosende ordene om politikeren.
Det skjer mye positivt i Groruddalen, og Jan Bøhler er frontfigur for en hel del av dette, sa han.

Deler æren

Bøhler selv understreket hvor viktig det er at det politikerne sier nasjonalt også får en betydning lokalt, som i arbeidet med Groruddalssatsingen.
Jeg blir glad når folk merker seg at det skjer ting rundt dem, sa han.
Selv om Bøhler har utmerket seg spesielt med sitt engasjement, ville han ikke ta æren for Årets navn-utmerkelsen alene.
Dette er en oppmuntring både personlig og for Arbeiderpartiet. Jeg er bare en frontfigur for det mange driver med, sa Bøhler.
Han roste Aps mange lokallag i Groruddalen for sin innsats for lokalmiljøet og lovet samtidig å fortsette å stå på selv.
Denne utmerkelsen gir meg bare blod på tann til å jobbe enda hardere for Groruddalen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai