*Nettavisen* Nyheter.

Jan Egeland skal lede Syria-gruppe i FN-regi

Jan Egeland har fått oppgave av Ban Ki-moon.

Jan Egeland har fått oppgave av Ban Ki-moon. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Jan Egeland er utpekt av FNs generalsekretær Ban Ki-moon til å lede en arbeidsgruppe for beskyttelse av syriske sivile.

Med etableringen av arbeidsgruppene forsøker FN å blåse liv i en fredsprosess for det krigsherjede landet. Målet er å involvere de stridende partene og etter hvert få på plass et veikart mot en fredsavtale.

De fire gruppene skal støtte arbeidet til FNs spesialutsending for Syria, Staffan de Misturas. Egeland, som er Flyktninghjelpens generalsekretær, leder gruppen for beskyttelse av syriske sivile.

Her kan du lese Jan Egelands blogg

– Jeg ser fram til å tilrettelegge FNs viktige arbeidsgruppe for beskyttelse av sivile og humanitær tilgang i Syria. Arbeidet blir ekstremt vanskelig, og partene står langt fra hverandre, men vi må benytte enhver anledning og gjøre alt vi kan for å redusere lidelsene, voldsbruken og konfliktnivået i Syria, sier Egeland i en pressemelding. Han vil ikke kommentere det konkrete arbeidet som venter i gruppen.

– Min rolle som tilrettelegger for disse samtalene vil ikke påvirke mitt arbeid som generalsekretær i Flyktninghjelpen eller vårt arbeid for fordrevne i og utenfor Midtøsten, sier Egeland.

De tre andre arbeidsgruppene ledes av Nicolas Michel, Volker Perthes og Birgitta Holst Alana, opplyser de Misturas' kontor. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.