Jan Erik Erol Hansen satt med en venninne og så på film. Da hun gikk på do pauset de filmen og Hansen så ut vinduet, skriver Bergensavisen.

- Der ser jeg en mann som holder en dame opp etter muren mens han prøver å helle i henne noe. Hun så tydelig bruset ut. Så drar han henne opp trappene opp i parken. Hun stritter imot og roper så nei nei nei, da begynner han å bære på henne.

Hansen skjønte noe var galt, så han slang på seg sko og tok med hunden Diesel ut.

- I parken visste jeg ikke om han hadde gått til venstre eller høyre. Jeg gikk oppover og lette etter dem da jeg plutselig så dem. Da ser jeg at han har dratt ned buksen på henne og seg selv. Jeg så rett og slett en voldtekt skje. Jeg skrek til ham: hva er det du driver med.

Da ble gjerningsmannen redd og la på sprang, forteller Hansen.

- Han beinet ned Ladegårdsgaten og jeg løp etter med hunden. Diesel klarte å ta ham igjen og hoppet på ham så han veltet. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg dro han med ned gaten et lite stykke før jeg ba han legge seg ned på magen. Så satte jeg meg på han og ropte på noen naboer og ba dem ringe etter politiet så fikk jeg en nabo til å hente noen håndjern hjemme som jeg satte på ham.

Hansen ventet på politiet og ga dem en forklaring mens andre tok seg av den angrepne kvinnen.

Selv var han ikke i tvil om at han måtte handle.

- Det eneste jeg tenkte på da jeg løp ut var at han der skulle jeg ha fatt i, forteller Hansen.
Knyttes ikke til flere voldtekter
BA.no skriver mandag at den siktede 27-åringen er tidligere ukjent for politiet og at han vil bli avhørt i dag.

Politiet har ikke mistanke om at han har stått bak lignende overfall , men han vil rutinemessig bli sjekket opp mot uoppklarte overgrepssaker.

Tidligere i høst etterlyste politiet vitner til en voldtekt i sentrum.

Tidlig om morgenen 10. oktober skal en mann ha grepet fatt i en dame som oppholdt seg i inngangspartiet på en bygård. Deretter dro han henne ned i kjelleren og voldtok henne.

– Vi utelukker at den pågrepne har hatt noen befatning med denne ugjerningen, sier politioverbetjent Jens Ekmann til BA.

I forbindelse med voldtekten i oktober etterlyste politiet en relativt høy mann som ble beskrevet å ha en forholdsvis stor mage. Etter all sannsynlighet snakker han bergensk.

– I denne saken har vi ennå ingen mistenkte, bekrefter Ekmann.

Vurderer fremstilling
Politiet vil senere i dag vurdere om det er aktuelt å fremstille 27-åringen for varetektsfengslet.

Da han ble pågrepet natt til søndag erkjente han å ha vært i kontakt med offeret i 50-årene, men han nektet for å ha gjort henne noe straffbart.

Etter det BA kjenner til, skal ikke siktede og offeret ha kjent hverandre fra før.

Den pågrepne skal imidlertid ha boligadresse ikke langt fra der overgrepet skjedde.

Les flere saker hos Bergensavisen her!